De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke films staan deze week op de streamingdienst?

Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikelen lichten we de vijf beste films uit die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn.

Hoe duur was de suiker (2013)
Bekijk de afbeelding Regie: Jean van de Velde | Cast: Gaite Jansen, Neil Sandilands, Yootha Wong-Loi-Sing, Werner Kolf | Bekijk de trailer
Een krachtige Nederlandse film over het slavernijverleden. Centraal staan twee halfzussen: de blanke Sarith en haar slavin Mini-Mini. Zij leven in het achttiende eeuwse Suriname en Sarith raakt langzaamaan verbitterd over het harde leven in de kolonie. Tegelijk krijgt Mini-Mini een kans op haar eigen geluk. De vraag is echter, of ze die kans durft te grijpen, vooral als dat ten koste van haar meesteres kan gaan.

Guy Martin: The Last Flight of the Vulcan Bomber (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Woodroffe | Cast: Guy Martin, Shaun Dooley, Kevin Stone, Ray Watts | Bekijk de trailer
Het enthousiasme van Guy Martin als het aankomt op vliegtuigen werkt aanstekelijk. Zo ook bij deze documentaire, die nu op Netflix staat. In deze documentaire helpt Guy Martin een team van technici om de laatste Vulcan-bommenwerper voor te bereiden op een laatste vlucht. Ook is dit het verhaal van het vliegtuig, dat een iconische rol in de geschiedenis speelde.

Lagaan: Once Upon a Time in India (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ashutosh Gowariker | Cast: Aamir Khan, Gracy Singh, Rachel Shelley, Paul Blackthorne | Bekijk de trailer
Het is het jaar 1893. India staat onder heerschappij van de Britse koningin Victoria. De lokale Britse bestuurder Captain Russell neemt het besluit om, ondanks de grote droogte waardoor het land geteisterd wordt, de belastingen te verdubbelen. De bevolking komt daarop in opstand, onder leiding van Bhuvan.

Beyond the Lights (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gina Prince-Bythewood | Cast: Minnie Driver, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Aisha Hinds | |Bekijk de trailer
De jonge muzikante Noni Jean barst van het talent. Het resultaat: ze staat op het punt door te breken. Maar door haar succes worstelt ze met de druk, tot ze politieagent Kaz Nicol leert kennen. Hij heeft de ambitie om politicus te worden. Maar ondanks dat de gevoelens wederzijds zijn, en ze zich beginnen te verliezen in hun relatie, gaat dat ten koste van hun carrières.

Irreplaceable You (4 mei)
Bekijk de afbeelding Regie: Stephanie Laing | Cast: Kate McKinnon, Gugu Mbatha-Raw, Christopher Walken, Michiel Huisman | Bekijk de trailer
Een nieuwe Netflix-original. Ditmaal een film met onze eigen Michiel Huisman in een van de hoofdrollen. Centraal staan Abbie en Sam, een koppel dat al sinds hun achtste onafscheidelijk is. De twee kunnen echt niet zonder elkaar, maar als blijkt dat Abbie ongeneeslijk ziek is, zal Sam dat toch moeten leren. En dus wil ze ervoor zorgen dat hij in de toekomst ook gelukkig is, en gaat ze op zoek naar een nieuwe liefde voor hem.

En dan de rest...

Veel is het verder niet deze week, maar hieronder de rest van de films die op Netflix is verschenen, met opmerkelijk veel Indiase producties.

Documentaire
Madness in the Desert (2004)
Guy Martin's Spitfire (2014)

Drama
Beyond the Lights (2014)
Dhobi Ghat (2010)
Heaven is for Real (2014)

Komedie
Delhi Belly (2011)
Freddy Got Fingered (2001)
Guess Who (2005)
Jaane Tu... Ya Jaane Na (2008)
Love Per Square Foot (2018)

NieuwsFilm

meest populair