'Cloverfield 4' is een gestoorde film

'Cloverfield 4' is een gestoorde film

J.J. Abrams is laaiend enthousiast.

Recentelijk bleek dat Paramount Pictures van plan is om Overlord, het vierde geplande Cloverfield-project, in de bioscopen uit te brengen. Dat in tegenstelling tot The Cloverfield Paradox, dat op Netflix eindigde. Nu spreekt regisseur en producent J.J. Abrams over Overlord en de manier waarop Paradox werd uitgebracht.

Tijdens het gesprek begon hij met de opmerking dat hij het gevoel had dat het "niet leuk is om iets uit te brengen als iedereen weet dat het eraan zit te komen". Het is wat hem betreft juist "in lijn met de geest van de films" om die zo plotseling uit te brengen. Deel van de franchise is alles zo geheim mogelijk houden en daarover praten was niet heel intuïtief wat Abrams betreft.

En dus wilde hij niet zoveel vertellen over vierde film, op een tip van de sluier na. "Overlord... nou ja, op de eerste plaats kan ik niet wachten tot je hem gezien hebt, want regisseur Julius Avery heeft iets buitengewoons gemaakt. Het is echt een gestoorde film geworden."

De film draait om twee Geallieerde soldaten die achter vijandelijke linies eindigen, op de vooravond van D-Day in 1944. Onderweg komen ze bovennatuurlijke krachten tegen die door de nazi's gebruikt worden in de gewapende strijd. De film zou positiever ontvangen zijn door het testpubliek dan de derde film in de reeks, maar het definitieve lot is nog niet duidelijk.



NieuwsFilm

meest populair