Kaskraker 'Black Panther' al aanwezig in 'Iron Man 2'

Kaskraker 'Black Panther' al aanwezig in 'Iron Man 2'

En Wakanda dook ook in enkele andere MCU-films op.

In 2010 verscheen Iron Man 2 en in die film dook voor het eerst het thuisland Wakanda van Black Panther op. De die-hard fan van het Marvel Cinematic Universe weten dit waarschijnlijk wel, maar het blijft een leuk detail.

In die film was namelijk op een monitor van S.H.I.E.L.D. te zien, met daarop Wakanda als hot-spot. Op dat moment was waarschijnlijk niet meer dan een easter egg. Ook in Captain America: The First Avenger is Wakanda al aanwezig, in de vorm van het schild van Captain America. Deze is namelijk gemaakt van Vibranium.


In 2014 werd de film Black Panther door Marvel Studios aangekondigd en als in bovenstaande video dook Vibranium ook op in Avengers: Age of Ultron toen het titel-slechterik het krachtige metaal kocht van de schurk Ulysses Klaue. Ook werd de Afrikaanse locatie voor het eerst benoemd. In Captain America: Civil War werd de verdere basis gelegd met de introductie van Black Panther en kregen we een snelle blik op het thuisland.

Start in de States
De financiële opening in de States lijkt ondertussen steeds grootser te worden. Deadline verwacht nu een vierdaagse start van maar liefst $180 miljoen. Andere sites denken zelfs aan een score van maar liefst $200 miljoen. Over een paar dagen weten we meer! De film is in ieder geval prima ontvangen. Na zo'n 230 recensies staat de score op Rotten Tomatoes op 98 procent.

NieuwsFilm

meest populair