Emma Watson steunt gelijkheid-fonds met één miljoen pond

Emma Watson steunt gelijkheid-fonds met één miljoen pond

Een nieuwe campagne om seksuele intimidatie mee te bestrijden.

Hoewel ze het gewenste bedrag nog niet gehaald hebben, heeft Harry Potter-actrice Emma Watson een grote som geld aan het Engelse Justice and Equality Fonds gestort. Dat heeft een vertegenwoordiger van de 27-jarige actrice aan The Telegraph onthuld. Het fonds steunt een groepering die seksuele intimidatie wil tegengaan. De actie, begonnen op website GoFundMe, hoopt twee miljoen Britse ponden op te halen. Watson heeft zojuist de helft gedoneerd.

De actrice is niet de enige bekendheid die haar spaarvarken heeft geleegd, ook Emma Thompson, Tom Hiddleston en Keira Knightley hebben tussen de 500 en 10.000 pond gegeven. Na de donatie vertelde Watson aan The Observer waarom ze het deed. Volgens haar vindt er ook veel onrecht plaats in het Verenigd Koninkrijk.

"Het is makkelijk om seksueel misbruik en intimidatie - veroorzaakt door één of twee zeer slechte mannen - ter zijde te schuiven. Maar statistieken uit het Verenigd Koninkrijk wijzen naar een veel groter en structureel probleem. Dit probleem is systematisch, in tegenstelling tot eenmalige gebeurtenissen."

Watson eindigt: "Meer dan de helft van alle vrouwen, en bijna tweederde van vrouwen tussen de 18 en 24 jaar, zeggen op de werkvloer te maken hebben gehad met seksuele intimidatie. Één op de vijf vrouwen in Engeland en Wales hebben een vorm hiervan meegemaakt na hun zestiende. Dit moeten we niet toestaan, het mag en zou ook niet onze standaard mogen worden."



NieuwsFilm

meest populair