Chadwick Boseman over 'Black Panther'

Chadwick Boseman over 'Black Panther'

De hoofdrolspeler laat van zich horen.

Black Panther draait pas een paar dagen in de bioscoop maar er kan nu al gesproken worden van een ongekend succes; de superhelden-film heeft al de nodige records verbroken en krijgt zowat overal goede recensies. Nu laat Chadwick Boseman, Black Panther zelf, zich over de film en zijn personage uit tijdens een interview met de Rolling Stone:

''De film heeft mijn hele leven veranderd'' begon de 41-jarige acteur: ''Ik herinner me nog toen de film Malcolm X uitkwam en hoe iedereen naar die film uitkeek. Maar dit is nog groter, aangezien het gaat om heel veel mensen. En op de dag van vandaag komt zowat iedereen naar de Marvel films. Ik geloof heilig in het feit dat de wereld op een gegeven moment achter bepaalde waarheden moet komen en dat is, denk ik, waarom iedereen zo uitkijkt naar Black Panther; dit is dat gegeven moment''

Ook gelooft Boseman dat het belangrijk was Black Panther extra goed neer te zetten, vanwege het feit dat de regisseur, Ryan Coogler en hijzelf zwart zijn: ''Als je kijkt naar Barry Jenkins [Moonlight], Ava DuVernay [Selma] en nu Ryan Coogler; dan is dat allemaal een renaissance van de zwarte films. Maar het is nog niet genoeg!''.

De acteur had verder alleen maar lof voor de film al vond hij het kostuum in het begin wel wat minder fijn: ''Toen ik de eerste keer het pak aan trok, was het hartje zomer. En het was zo verschrikkelijk heet in Atlanta. Het was ook niet makkelijk om het pak aan te krijgen; ik had hulp nodig van drie andere mensen want het zat gigantisch strak''. Na een tijdje werd Boseman zelfs niet goed: ''Er komt helemaal geen lucht in; na een tijdje had ik echt het gevoel dat ik aan het stikken was en riep ik meteen om hulp: Hijs me alsjeblieft zo snel mogelijk hieruit!''.

NieuwsFilm

meest populair