Josh Gad geraakt door emotioneel eerbetoon vader slachtoffer schietpartij Florida

Josh Gad geraakt door emotioneel eerbetoon vader slachtoffer schietpartij Florida

Een vriend van de familie.

Acteur Josh Gad (Frozen, Beauty and the Beast) werd gisteren net als vele andere kijkers ontzettend geraakt door een emotionele toespraak van een vader van een van de slachtoffers van de schietpartij op een middelbare school in Florida, Amerika. De vader van de 14-jarige Alex Schachter las tijdens een herdenkingsbijeenkomst een gedicht voor dat zijn zoon twee weken voor zijn dood nog zou hebben geschreven.


"Het leven is soms net een achtbaan, met hoogte- en dieptepunten. Soms kun je het rustig aan doen, maar soms moet het snel. Het zal soms moeilijk zijn om adem te kunnen halen, maar je moet jezelf aansporen om door te gaan", klinkt het eerste stuk van Alex's gedicht uit zijn vaders mond. Alex was een van de zeventien scholieren die om het leven kwam tijdens de dodelijke schietpartij.

Het gedicht maakt de nodige tranen los, zo ook bij acteur Josh Gad die de familie persoonlijk kent en ook in de buurt woont van de school waar de schietpartij zich op 14 februari afspeelde. "Het is me bijna teveel om te zien hoe onze familievriend Max Schachter het gedicht van zijn zoon Alex voorleest", schrijft op Twitter. "Max, we denken allemaal aan je. We houden van je. Jouw kracht is ongekend. Het gedicht van jouw zoon is het licht in deze duisternis".


Na de schietpartij riep bekend Amerika meteen de politieke machthebbers op om nu eindelijk het probleem van het vele wapengeweld op scholen eens aan te pakken. De Amerikaanse president Donald Trump, een Republikein, stelde gisteren voor om docenten uit te rusten met wapens, zodat zij zichzelf en hun leerlingen in noodsituaties kunnen verdedigen. Het is bekend dat leden van de Republikeinse Partij jaarlijks tientallen miljoenen dollars van de wapenindustrie ontvangen.




NieuwsFilm

meest populair