Blu-ray review 'November Criminals' - Moretz & Elgort doen hun best

Blu-ray review 'November Criminals' - Moretz & Elgort doen hun best

Crimineel zwak... Jammer genoeg.

Regie: Sacha Gervasi | Cast: Chloë Grace Moretz (Phoebe), Ansel Elgort (Addison Schacht), Catherine Keener (Fiona), David Strathairn (Theo Schacht), Cory Hardrict (D Cash), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Bioscooprelease: geen

Met de jonge, maar ondertussen grote namen Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, The Equalizer) en Ansel Elgort (The Fault in Our Stars, Baby Driver) in de twee hoofdrollen had deze misdaadfilm een leuk tussendoortje kunnen worden, en misschien zelfs meer. Maar veel mensen zullen waarschijnlijk amper of niet van de film hebben gehoord. De boekverfilming werd namelijk gekraakt en de bioscooprelease kwam er nooit.

In November Criminals krijgen twee studiegenoten gevoelens voor elkaar, maar na de mysterieuze moord op hun klasgenoot dagen zij de autoriteiten uit om de waarheid te ontdekken.

Sony Pictures Home Entertainment bracht November Criminals uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8712609638288 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De Blu-ray schijf van November Criminals zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Zowel de voor als achterkant toont de basisinformatie en is verder wienig opvallend. Wel blijkt dat de film enkele extra's heeft gekregen. Hieronder daarover meer.

Beeld

Met een speelduur van zo'n 86 minuten wordt al duidelijk dat dit geen hoogvlieger is. Visueel ziet het er in High Def wel prima uit, al heeft de film niet echt een enorm filmische uitstraling. Het doet zelfs wat flets en bijna te écht - soapachtig - aan. Er heeft vermoedelijk weinig energie gezeten in de nabewerking van de beelden. De scherpte is wel goed aanwezig en de kleuren tonen natuurlijk. Prima dus.

Geluid

Deze standaard DTS-HD 5.1 track valt eigenlijk alleen op door de muziek die gebruikt is. Maar een goed nummer hier en daar maakt het niet direct een betere film. De verantwoordelijke voor de muziek was David Norland, geen grote naam. Verder brengt de track de dialoog prima over. Basic track dus.

Bonusmateriaal

Er is wat bonusmateriaal aanwezig en daar eigenlijk alles al zo'n beetje mee gezegd. Er is namelijk de featurette Taking Care - Making November Criminals te bekijken en deze bestaat vooral uit wat standaard interviews over het verhaal van de film, aangevuld met een lading beelden / clips uit de film zelf. Erg promotioneel.

Iedereen verdient eigenlijk meer

November Criminals bewijst dat grote namen geen succes hoeven te brengen, en dat het maken van een film zowaar moeite kost. Deze misdaadfilm is alles behalve een hoogstaand product en dat is vooral jammer voor de twee hoofdrolspelers die meer in hun mars hebben. Misschien is het een tussendoortje waard en overtuigt onderstaande trailer je:



NieuwsFilm

meest populair