Brendan Fraser beweert te zijn aangerand door topman uit Hollywood

Brendan Fraser beweert te zijn aangerand door topman uit Hollywood

Waarom hebben we de acteur al zo lang niet meer op het witte doek gezien?

Tegenover GQ Magazine is Brendan Fraser meteen met de deur in huis gevallen en onthulde waarom hij in zo weinig projecten te zien is de laatste tijd. Opgesomd heeft het o.a. te maken met de vele operaties die hij moest ondergaan na zijn werk aan actie- en avontuurfilms, en een zware depressie, tot stand gekomen door een mogelijke aanranding. Lees het volledige artikel hier.

Volgens de 49-jarige Fraser stamt de ontuchtige handeling uit 2003, toen hij in het Beverly Hills Hotel was en Philip Berk tegenkwam - voormalig voorzitter van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA). In zijn memoires heeft Berk zelf al aangegeven Fraser in zijn billen te hebben geknepen. De acteur meldt echter dat de ervaring veel heftiger was.

Bekijk de afbeelding"Met zijn linkerhand greep hij mijn bil beet en één van zijn vingers raakte me in mijn naad. En toen begon hij ermee rond te bewegen. Ik voelde me misselijk. Ik voelde me als een klein kind, met een bal in mijn keel. Ik dacht dat ik in huilen zou uitbarsten." In het gesprek vertelt Fraser naar buiten te zijn gerend en stuitte op een politieagent, maar maakte geen melding van het incident. In plaats daarvan ging hij meteen naar huis en onthulde het aan zijn toenmalige vrouw.

GQ bericht contact te hebben opgenomen met Berk, die nog steeds lid is van de HFPA, maar hij noemt Fraser's verhaal een "compleet verzinsel." Door het voorval belandde de acteur in een depressie. "Ik gaf mezelf de schuld en voelde me ellendig," onthult hij, "want ik zei tegen mezelf: 'Dit is niets. Die vent zat aan me en wilde gewoon wat voelen.' Die zomer ging verder en ik kan me niet herinneren waar ik nadien aan ging werken. Het zorgde ervoor dat ik me terugtrok, dat ik me afgezonderd voelde. Ik weet niet of ik hierdoor in ongenade viel bij de HFPA, maar de stilte was oorverdovend."

Bekijk de afbeeldingDe aanranding was echter niet het enige dat hem onderuithaalde. Tijdens het maken van de derde Mummy-film voelde hij lichamelijk ontzettend veel pijn. De stunts die hij jarenlang zelf uitvoerde begonnen diens tol te eisen. Fraser: "Ik denk dat ik te overdreven mijn best deed, op een manier die erg vernietigend was. Toen ik de derde 'Mummy'-film in China deed, moesten ze me samenstellen met tape en ijs."

Tussen de projecten door waaraan Fraser werkte moest hij vaak naar het ziekenhuis voor allerlei operaties. Zijn stembanden waren beschadigd, een knie moest gedeeltelijk vervangen worden en er moest druk verwijderd worden van zijn wervelkolom. Twee keer. Al met al kan hij er nog wel om lachen. "Dit gaat misschien een beetje te zoetsappig voor je klinken, maar ik voelde me als het paard uit 'Animal Farm.' Het was zijn taak om te werken, werken en nog meer te werken."



NieuwsFilm

meest populair