Schrijver 'Catwoman' haalt zijn eigen werk onderuit

Schrijver 'Catwoman' haalt zijn eigen werk onderuit

Hij windt er geen doekjes om...

Black Panther blijft hoge ogen gooien en meer en meer bekendheden laten zich uit over de superhelden-film; zo ook former First Lady Michelle Obama, die zei dat het mooi was dat er eindelijk een film is waar: ''Jonge mensen naar kunnen kijken en superhelden zien op wie ze lijken''. Sommige mensen waren het daar niet mee eens en zeiden dat er ook al andere superhelden-films waren met zwarte hoofdpersonages zoals bijvoorbeeld Catwoman. Nu laat niemand minder dan de schrijver van Catwoman zich er zelf over uit.

De schrijver, John Rogers, kan wel begrijpen waarom Catwoman niet zo succesvol is geweest noch zoveel impact heeft gehad als Black Panther nu: ''Als een van de schrijvers van Catwoman denk ik dat ik zeker wel het recht heb om te zeggen dat het eigenlijk een waardeloze film was. De studio had namelijk alle hoop verloren en dumpte het project, dat nul diepgang had, zowel voor als achter de camera. Het was een slechte film, waarvoor ik me nog steeds schaam. Ik heb de film nooit in een keer helemaal kunnen af kijken; daar was de kwaliteit gewoon niet goed genoeg voor. Ik had er eigenlijk ook geen behoefte aan om bij de première te zijn dus die heb ik gemist; ik was al aan een ander project begonnen''.

Ook liet Rogers weten dat de film aanvankelijk heel anders uit zou hebben gezien; zo zou normaalgesproken Michelle Pfeiffer de hoofdrol op zich nemen, nadat ze het personage al gespeeld had in Batman Returns. Tim Burton zou de film regisseren, maar allebei zagen ze er op het laatste moment vanaf. Jarenlang was de film in ontwikkeling en uiteindelijk ging de rol naar Halle Berry. Rogers zei dat er ook meerdere malen aan het script geklungeld was, waardoor dat er zeker niet op vooruit ging.

Hier nog een van de scenes die misschien wel verklaart waarom de film geen succes werd...



NieuwsFilm

meest populair