Gemma Chan als Kree in 'Captain Marvel'

Soortgenoot van de titelheldin.

Deadline meldt dat Marvel Studios actrice Gemma Chan (Humans, Transformers: The Last Knight) heeft aangetrokken voor een van hun volgende films in het Marvel Cinematic Universe. Chan moet een Kree gaan spelen in Captain Marvel.

De actrice zou de rol moeten gaan invullen van het personage Minn-Erva, een Kree-spion en -geneticus. Haar menselijke alias is Doctor Minnerva. Ze heeft dezelfde krachten als Carol Danvers a.k.a. Captain Marvel, gespeeld door Brie Larson, en ze is vaker de tegenstander geweest van de bijzonder krachtige vrouwelijke Marvel-superheldin.

Chan sluit aan bij Larson, Samuel L. Jackson (als een jongere Nick Fury met nog beide ogen), Ben Mendelsohn (slechterik) en Jude Law (Dr. Walter Lawson a.k.a. Mar-Vell). Captain Marvel gaat zich afspelen in de jaren 90 en de Skrulls zouden de voornaamste slechteriken worden.

De regie ligt in handen van Anna Boden en Ryan Fleck en op 6 maart 2019 debuteert Captain Marvel op het witte doek, uiteraard tenzij ze al een cameo heeft in het aanstaande Avengers: Infinity War.



NieuwsFilm

meest populair