Internetpiraten hebben vaak Netflix of andere legale dienst

Internetpiraten hebben vaak Netflix of andere legale dienst

Bijvoorbeeld een Netflix-accountje.

Voor mensen die frequent illegaal auteursrechtelijk beschermd materiaal - zoals films uiteraard - downloaden, lijkt een legale streamingdienst een overbodige luxe. Alle exclusieve content van bijvoorbeeld Netflix of Amazon is vast ook makkelijk terug te vinden, naast uiteraard de nieuwste releases en de "catalogus". Toch blijkt ruim de helft van de die-hard internetpiraten een abonnement te hebben op een legale dienst. Dit meldt TorrentFreak.

Dit blijkt uit een onderzoek onder 5.300 van de ongeveer 18.000 leden van HDBits, een exclusieve torrentsite waar je niet zomaar lid van kunt worden. Zo'n 57 procent van de ondervraagden geeft aan een abonnement te hebben op een filmstreamingservice. Volgens TorrentFreak zegt van deze groep zo'n 26 procent vaker gebruik te maken van de streamingdienst dan van de torrentsite. De catalogus van HDBits zou zo'n 234.000 titels bevatten.

Onlangs werd duidelijk dat het download-gedrag van de Nederlanders sterk is veranderd de afgelopen jaren. Nog zo'n 24 procent van de Nederlandse bevolking zou nog illegaal downloaden, ten opzichte van 41 procent in 2013.



NieuwsFilm

meest populair