POLL: vrouwelijke actiehelden!

Van Alice tot Wonder Woman.

De afgelopen jaren zijn er heel wat vrouwelijke actiehelden op het witte doek verschenen, en dan zijn het niet alleen de superhelden uit de films van DC en Marvel. Hieronder zie je een lijst met de meest opvallende vrouwelijke helden. Aan jou de vraag: welke vind jij het beste?

Een aantal actrices blijken nog al in trek als het gaat om de krachtige rollen. Zo zien we Angelina Jolie drie keer terug in de lijst en zijn Scarlett Johansson, Milla Jovovich en Charlize Theron twee keer opgenomen. Zoals gezegd zijn er superhelden (Wonder Woman, Black Widow, Hit-Girl), maar er zitten ook de meer autenthieke heldinnen (Evelyn Salt, Lorraine Broughton) en sci-fi heldinnen (Alice, Ellen Ripley, Leeloo en Sgt. Rita Rose Vrataski) tussen en uiteraard de Star Wars-vrouwen Rey en Jyn Erso.

Komende jaren verschijnen er zeker meer vrouwelijke actiehelden. Wat te denken van Jennifer Lawrence in Red Sparrow, Alicia Vikander in Tomb Raider (beiden net in première gegaan), Evangeline Lily in Ant-Man and the Wasp, Rosa Salazar in Alita: Battle Angel en Brie Larson in Captain Marvel.

Uiteraard was het onmogelijk om alle vrouwelijke helden mee te nemen. Dus mocht je nog een favoriet hebben? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

Succes met stemmen!



NieuwsFilm

meest populair