De Kevin Spacey Foundation houdt er mee op

De Kevin Spacey Foundation houdt er mee op

Na The Weinstein Company is nu ook Spacey's organisatie aan de beurt...

Kortgeleden kwam er al een artikel langs op FilmTotaal waarin stond dat het erop lijkt dat The Weinstein Company ermee gaat stoppen; dit lijkt de enige optie na alle beschuldigingen van seksuele intimidatie tegenover producent Harvey Weinstein. Veel projecten van de studio werden dan ook al stopgezet of verkocht. Nu is ook de Kevin Spacey Foundation aan de beurt. De stichting opgericht door de acteur wordt namelijk vandaag opgeheven.

In een bericht gisteren meldde de organisatie dat ''het werk van de stichting niet meer langer levensvatbaar is'' en daarom ophoudt te bestaan. De Kevin Spacey Foundation bestond al zo'n 10 jaar en was actief in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De organisatie werd opgericht voor jongeren die werkzaam waren in de filmwereld maar ook in dans en theater. De studenten werden geholpen door o.a. studiebeurzen en educatieprogramma's.

De stichting zag het levenslicht ten tijde van Spacey's aanstelling bij het Old Vic theater in Londen, maar ook hier waren zo'n twintig klachten binnengekomen over Spacey's seksuele wangedrag. Spacey is nog nergens schuldig aan bevonden, maar het lijkt er dus op dat de organisatie geen enkel risico durft te nemen en ook niet meer kan blijven bestaan met de reputatie die de eerst zo geliefde acteur nu heeft.



NieuwsFilm

meest populair