Alicia Vikander verloor 'Tomb Raider'-spiermassa al na drie weken

Alicia Vikander verloor 'Tomb Raider'-spiermassa al na drie weken

Het opbouwen duurde vier maanden.

Veranderen in Lara Croft was geen gemakkelijke taak voor Alicia Vikander, die de heldin belichaamt in de aankomende avonturenfilm Tomb Raider. De Zweedse actrice (29 jaar) kreeg vier maanden de tijd om de nodige spiermasse te kweken. Aangezien Croft een vrouw van vele talenten is en continue gevaren trotseert, wilde Vikander zo veel mogelijk op haar lijken.

Zo vertelt ze aan E! Online: "Maandenlang heb ik getraind. Ik fietste niet alleen, ook deed ik aan mixed martial arts, boksen, klimmen en zwemmen. Ik heb meer gewichten geheven dan ik ooit in mijn leven had gedaan. Ik vond het geweldig dat men in het verhaal opnam dat Lara erg fysiek is. Aan het begin van het verhaal doet ze aan mixed martial arts en werkt ze parttime als fietskoerier in Londen. "

Bekijk de afbeeldingVolgens Vikander maakt dat het geloofwaardiger wat Croft allemaal op het eiland meemaakt, zoals we terugzien in de onderstaande trailer. "Ze moet allerlei obstakels overwinnen, de vaardigheden in haarzelf naar boven halen, deze verfijnen en vaststellen, en de krijger in haarzelf oproepen."


De actrice weet dat ze een kleine vrouw is en dat ze daarom hard moest werken. Zo beschrijft ze dat Croft met aardig wat grotere mannen op de vuist gaat in de film. Als dat overtuigend moest overkomen, moest ze er ook sterk uitzien. Op het witte doek kunnen we dat aanschouwen, in het echt helaas niet.

"Ik zie er niet meer uit als in de film," onthult Vikander. "Het is verbazingwekkend. Ik had mijn trainer ernaar gevraagd. Het draait vooral om het dieet, ik moest veel eten om die spiermassa aan te komen terwijl ik trainde. Dat duurde zo'n vier maanden. Als meisje danste ik veel, maar op de kracht in mijn bovenlichaam lette ik niet op. Het voelde uiteindelijk erg machtig om zo sterk te zijn. Maar het duurde vier maanden om het zo te krijgen en ik maak geen geintje... Na drie weken? Het is verdwenen!"

NieuwsFilm

meest populair