Algemeen

Nu 3 jaar uitstel tweede 'World War Z' door Quentin Tarantino

Het zit de filmreeks niet mee...

door Bram de Groot om 12:33 in Algemeen
En opnieuw is het vervolg op World War Z vertraagd. Het lijkt er nu op dat het tweede deel pas in de zomer van 2020 gaat verschijnen en dat is maar liefst 3 jaar na de oorspronkelijk geprikte verschijningsdatum.

Dit keer is het de nieuwste film van Quentin Tarantino die World War Z 2 dwars zit. Hoofdrolspeler Brad Pitt is namelijk ook te zien in Once Upon a Time in Hollywood en de opnames voor die film staan al gepland en blijken voorrang te krijgen. Volgens een reporter van Variety heeft Paramount de opnames voor de tweede World War Z uitgesteld tot dit najaar.

Oorspronkelijk stond het vervolg gepland op 7 juni 2017, maar net als het productieproces van Marc Forsters eerste deel verlopen de voorbereiding erg stroef. Onder meer Juan Antonio Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) zou de film regisseren en Steven Knight moest het script schrijven. Toen de film in juni 2017 nog steeds niet in productie was, kwam er goed nieuws: David Fincher gaat de film regisseren en Pitt keert terug.

Een nieuwe verschijningsdatum werd tot op heden niet geprikt en deze lijkt nu in de zomer van 2020 te gaan vallen. Zo'n 7 jaar na de eerste film - goed voor $540 miljoen wereldwijd - en dus 3 jaar na de oorspronkelijke verschijningsdatum.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tycho Nestoris

Avatar

haha, ik geloof praktisch geen nieuws meer rondom Tarantino.

chefry1983

Avatar

world war Z vond ik een zeer uitstekende zombie film. Ik ben daarom ook wel benieuwd naar het 2e deel want het verhaal is nog niet klaar. Maar bij zoveel vertraging begint de film steeds meer op avatar te lijken. Haha

Sunspot

Avatar

@Greenhornet

Hoe zo laten rusten, het was pas het begin van het verhaal, was duidelijk aan het einde.

Was gewoon lekker die film, goeie spannende scenes, dreigend sfeertje, top, kom op met deel 2!~

Alleen hadden die zombies iets trager mogen zijn wat mij betreft Smiley face.

Ereptile

Avatar

WWZ was ook een goede zombiefilm, al had ik er in het begin mijn twijfels over. Maar die spanning zoals die scene's in het lab, dat zijn de momenten in zombiefilms waar ik dol op ben!

Daanminator

Avatar

Leuke film maar meer ook niet. Maar toch wel benieuwd naar de opvolger.

HvLee

Avatar

Graag een tweede deel, maar dat mag ook zonder Tarantino zijn hoor.

Master Of Films

Avatar

@HvLee Tarantino doet niet mee hoor. Pitt gaat naar Tarantino. Pitt is voorlopig niet beschikbaar voor deel 2.

Sunspot

Avatar

@Ereptile

yep, dat soort scenes inderdaad, dat lab, maar vooral ook het begin in de file. Dat met die muur in Israel, de 'logeerpartij' etc. Zoveel goeie scenes zitten in de film die het echt waard maken de film te zien, vooral voor ons.

Sowieso mis ik dat in teveel zogenaamde spannende horror/thriller films, schijnt nogal moeilijk te zijn.

Ed Crane

Avatar

Dat komt omdat, net zoals bij elk genre, de meeste films nu eenmaal matig zijn. Maar als je een beetje zoekt dan kun je genoeg (horror)pareltjes vinden.

Sunspot

Avatar

^

Ja, maar is vaak ook toeval, juist in het horror genre heb je bijna niks aan reviews, gebruikerservaringen.

Is bij elk genre wel, maar vooral bij Horror.

Ed Crane

Avatar

Dat ben ik met je eens, bij horror is het moeilijk om daar op af te gaan.

Dat gezegd hebbende, persoonlijke tip: Excision (uncut versie), soort van horror min of meer, geen thriller maar vooral lekker weird.

Dirk Diggler

Avatar

^ Ken ik nog niet, beetje in het straatje van Miike Takashi als ik het zo bekijk.

idd spanning, paranoia, mystery zie je weinig meer (denk aan Jacob's Ladder). Vond Coherence (2013) wel een leuk klein filmpje. Ook Cronocrímenes (Time Crimes), is erg aan te raden, ook als je van tijdreizen houdt.

Sunspot

Avatar

@EdCrane

Keer checken.

Het gaat overigens puur om spanning, niet gore, dat is makkelijk, maar spanning dus, echt die scenes waar je spieren van strak trekken :D.

Overigens hou ik ook veel van echte thrillers, met spanning. 2 jaar geleden of zo een pareltje ontdekt, namelijk 'It Follow' een indie geloof ik.

Zo GOED! WErkelijk spanning, zo vet, behoort tot mijn top tien sowieso, denk zelfs top 3.

Daar kick ik ook op, dat soort sfeertjes, spanning, dreigende zaken, er hoeft niet eens iets te gebeuren echt, gaat puur om de dreiging.

NieuwsFilm

meest populair