Actiekomedie 'Captain Marvel' wordt brutaal en grappig

Actiekomedie 'Captain Marvel' wordt brutaal en grappig

En veel leuker dan Lara Croft.

Het lijkt erop dat Captain Marvel, de eerste film van Marvel Studios in 2019, het recept van films als Ant-Man en Thor: Ragnarok gaat volgen. Volgens de schrijver wordt het een brutale actiekomedie.

In gesprek met Entertainment Weekly zei Geneva Robertson-Dworet, ook verantwoordelijk voor een aanzet tot een script voor het aanstaande Tomb Raider, dat Captain Marvel vooral grappig wordt.


"Captain Marvel heeft een erg grappige toon en het is meer een actiekomedie. Ik ben dol op grappige vrouwelijke personages. Toen Tomb Raider meer serieus werd, maakte ik me er nog sterker voor het idee om Captain Marvel hilarisch te maken," aldus Robertson-Dworet. "En het is niet dat ik dat heb verzonnen. Carol Danvers is één van de grappigste comic-personages. Ze is zo brutaal, ze is een enorme wijsneus, ze pikt niets en in de comics hebben ze dit prachtig neergezet. En het was erg belangrijk dat het complete creatieve team die vasthield."

Anna Boden en Ryan Flecks Captain Marvel speelt zich af in de jaren 90 en de Skrulls zouden de voornaamste slechteriken worden. Er zijn rollen voor Brie Larson (Carol Danvers / Captain Marvel), Samuel L. Jackson (als een jongere Nick Fury met nog beide ogen), Ben Mendelsohn (slechterik), Jude Law (Dr. Walter Lawson a.k.a. Mar-Vell) en Gemma Chan (Minn-Erva / Doctor Minnerva). Over bijna exact een jaar in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair