Celebrity

Emma Stone hekelt gebrek aan diversiteit op podium Oscars

Meer vrouwen verdienen een nominatie, vindt de topactrice.

door FilmTotaal om 11:46 in Celebrity
Hollywoodvrouwen schreeuwen om meer diversiteit in de filmindustrie en daar moeten ook de Oscars langzaam aan gaan geloven. Gisterenavond, tijdens de uitreiking van de felbegeerde beeldjes, kon actrice Emma Stone het niet laten om op het podium even een flinke sneer uit te delen richting de organisatie van de bekende awardshow. Zij hekelt het gebrek aan vrouwelijke kanshebbers.

Stone introduceerde de genomineerden in de categorie 'Beste regisseur' met de woorden: "Deze vier mannen en Greta Gerwig creëerden hun eigen meesterwerkjes dit jaar". De woorden van Stone zijn natuurlijk bewust gekozen en door Greta Gerwig, de regisseuse van de film Lady Bird, expliciet te noemen, kaart ze een veel besproken probleem aan. Traditioneel gezien worden er vrijwel alleen mannen genomineerd in deze belangrijke categorie. Guillermo del Toro ging er dit keer met de prijs vandoor.

Stone lijkt haar sneer trouwens te hebben afgekeken bij haar vrouwelijke collega Natalie Portman. Portman mocht in januari de winnaar in dezelfde categorie bekendmaken tijdens de Golden Globes en maakte een soortgelijke opmerking voordat zij de enveloppe opende. "En dit zijn de vijf - allemaal mannelijke - genomineerden", zei zij toen. Greta Gerwig was overigens niet genomineerd voor 'Beste regisseur' bij de Golden Globes.


Deze invloedrijke Hollywoodvrouwen zullen de komende tijd vast en zeker aandacht blijven vragen voor de positie van vrouwen in de filmindustrie. Overigens is niet iedereen even blij met de actie van Stone. Op social media wordt er door sommige kijkers felle kritiek geuit op de manier waarop Stone aandacht vraagt voor het onderwerp.

NieuwsFilm

meest populair