Man die Frances McDormand's Oscar stal geïdentificeerd en gearresteerd

De actrice en haar prijs waren niet al te lang van elkaar gescheiden.

FilmTotaal 6 maart 2018 06:00 in Celebrity
Het ene moment win je de Oscar voor beste actrice en krijg je een goud beeldje in je handen geschoven, het andere moment besluit iemand gebruik te maken van de drukte en met je prijs ervandoor te gaan. Dat ondervond Frances McDormand afgelopen zondag tijdens de 90ste Oscaruitreiking. Ze won het beeldje voor haar bijdrage aan het misdaaddrama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

De ellende duurde gelukkig niet al te lang. Na de show, gepresenteerd door Jimmy Kimmel, liet de 60-jarige actrice haar naam op de Oscar graveren en ging daarna genieten van de afterparty. Het was in die ruimte - het Governors Ball - dat een man haar beeldje greep en verderop in het pand een live-video maakte via Facebook. De dief, inmiddels geïdentificeerd als Terry Bryant Djmatari, wordt in de onderstaande video door allerlei mensen gefeliciteerd terwijl hij opschept over zijn winst.Zodra McDormand begreep dat er iets mis was, waarschuwde ze de beveiligingsdienst. Zij wisten al snel de dief te vangen. Volgens een reporter van de New York Times, die voor de arrestatie een foto van de man had vrijgegeven, wilde McDormand dat de dief zijn vrijheid kreeg en mocht gaan. De LAPD wil hier echter niets van weten en heeft maatregelen getroffen. Ze hebben Djmatari gearresteerd wegens diefstal en momenteel zit hij vast in de bajes met een borgtocht van 20.000 dollar.

Na de afterparty onthulde een woordvoerder van de Oscarwinnende actrice dat ze weer herenigd is met haar onderscheiding. De reünie is kennelijk gevierd met het bestellen van een cheeseburger bij restaurant In-N-Out Burger. Zie hieronder de tweet van de reporter en de foto die ze van de dader heeft weten te nemen.
NieuwsFilm