'Hellboy'-reboot trouw aan de comics

'Hellboy'-reboot trouw aan de comics

En een stuk gruwelijker.

Fans hadden een derde Hellboy-film verwacht van Guillermo del Toro, maar dat mocht niet zo zijn. In plaats daarvan maakt Neil Marshall een reboot met David Harbour in de titelrol. In een interview met Entertainment Weekly vertelt Mike Mignola, die de franchise bedacht, dat de nieuwe film een stuk trouwer wordt aan het bronmateriaal.

"De eerste film [van Del Toro] was gebaseerd op een van de comics, maar Del Toro wilde alles opnieuw uitvinden," begon Mignola. "Ik denk ook dat hier het grote verschil in ligt." Volgens hem wilde Del Toro een complete fantasiewereld bedenken en uitvinden, waar er nu wordt gezocht naar manieren om de comic die verfilmd wordt in de echte wereld te vinden. "Ik geloof dat de meeste personages in de film uit de comics komen. Het was ongelofelijk om de set op te lopen en te zien dat iemand een mooie render gemaakt had van een personage dat ik bedacht had, of Duncan [Fegredo, illustrator van de comics] getekend had."

Dat zal dan ook het voornaamste verschil worden. De films van Del Toro waren relatief braaf, waar de nieuwe versie moet een stuk harder worden. De R-rated reboot vertelt voor zover we weten een "duistere, gruwelijke versie van Hellboy". Die kunnen we vanaf 11 januari 2019 in de bioscoop zien.



NieuwsFilm

meest populair