Denzel Washington betaalde voor Chadwick Boseman's studie

Denzel Washington betaalde voor Chadwick Boseman's studie

Door middel van een project om talentvolle studenten te helpen.

Black Panther is een gigantisch succes op alle fronten; de film werd goed onthaald door critici en de bioscoopgangers en ook de opbrengst van de box-office is behoorlijk overtuigend. De film zal deze week namelijk de 800 miljoen grens passeren. Hoofdrolspeler Chadwick Boseman staat vanwege zijn rol nu dan ook volop in de spotlights, maar dat is mede te danken aan een zeer bekende acteur, namelijk niemand minder dan Denzel Washington.

Dit liet Boseman weten tijdens The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Het is een geheim dat hij lang voor zichzelf heeft gehouden, maar hij vond dat het nu tijd was om het te delen. De Cosby Show ster Phylicia Rashad was namelijk een project begonnen waar haar bekende vrienden aan meededen; zij zouden kinderen met talent financieel ondersteunen zodat zij zouden kunnen studeren in Oxford. En laat nu net Washington betaald hebben voor Boseman.

Zo zei Boseman: ''Ik had geen geld om Oxford binnen te komen, maar Rashad zorgde er met een paar vrienden van haar voor dat ik en een paar anderen studenten er toch naar toe konden. Ik wist lange tijd niet wie er voor mij betaald had, maar toen ik op een dag terug ging om een diploma op te halen, werd me verteld dat Denzel Washington voor mijn studie had betaald. Ik was echt stomverbaasd''.

Recentelijk kwam Boseman Washington voor het eerst tegen en kon hij hem er eindelijk voor bedanken. Beide bekendheden waren aanwezig op een van de voorpremières van Black Panther toen Washington Boseman ging feliciteren. Boseman vertelde hem toen dat hij er achter gekomen was dat hij degene was die voor zijn studie had betaald, waarop Denzel grapte: ''Ah, daarom ben ik hier; ik krijg nog geld van je!''

NieuwsFilm

meest populair