Russel Crowe verkoopt zijn gehele film items collectie

Russel Crowe verkoopt zijn gehele film items collectie

Tijdens een veiling volgende maand in Australië.

Nogal wat acteurs hebben vaak een grote collectie aan filmmateriaal; zo heeft Brad Pitt bijvoorbeeld enorm veel wapens en voertuigen van verschillende oorlogen waarin hij zich begon te interesseren na de nodige oorlogsfilms en zo opent George Lucas een gigantisch filmmuseum , waarin veel items uit zijn films zullen worden geëxposeerd. Russel Crowe heeft ook heel wat spullen uit films, maar heeft besloten hier afstand van te nemen en ze binnenkort te veilen.

De met een Oscar bekroonde acteur organiseert samen met zijn ex-vrouw de veiling, die dan ook toepasselijk 'The Art of Divorce' wordt genoemd. Hier zullen ze meer dan 200 filmspullen verkopen, waaronder bijvoorbeeld zwaarden en zelfs een werkende koets uit Gladiator, maar ook andere film memorabilia uit bijvoorbeeld Les Misérables, Cinderella Man en L.A. Confidential. Het duurste item is een viool uit 1890, die te zien is in Master and Commander: het instrument schijnt bijna 3 miljoen dollar waard te zijn!

Crowe had het volgende te zeggen over de veiling, die volgende maand plaats zal vinden: ''Vijf jaar geleden gingen mijn inmiddels ex-vrouw en ik uit elkaar en onze scheiding zou rond de tijd van de veiling helemaal afgerond moeten zijn. Net zoals we nog steeds samen onze kinderen opvoeden, kunnen we dit ook samen doen. We vinden gewoon dat het tijd is om die spullen weg te doen en plaats te maken voor de toekomst. De gehele collectie neemt bij mij maar liefst drie grote kamers in beslag. Ik neem er nu afstand van en het is goed om te weten dat de spullen bij mensen gaan belanden die er goed voor zullen zorgen''.



NieuwsFilm

meest populair