Dwayne Johnson legt uit hoe 'Rampage' de videogamevloek vermijdt

Dwayne Johnson legt uit hoe 'Rampage' de videogamevloek vermijdt

Wat doet men?

Het is een beetje een ding geworden in Hollywood: de vloek van videogameverfilmingen. Je zou denken dat een populaire gamefranchise, met miljoenen verkochte exemplaren, makkelijk slaagt aan de box office. Niets is minder waar, zoals het immens populaire Warcraft wel liet zien. Dit jaar probeert Hollywood het met Tomb Raider en Rampage.

In een interview vertelde acteur Dwayne Johnson hoe die laatste film van regisseur Brad Peyton probeert de vloek te vermijden. "Ik heb gezien hoe het werkt, die vloek, toen ik Doom maakte. En Doom was een film gebaseerd op een erg populaire videogame en ongelofelijk onsuccesvol. Dus ik heb de vloek meegemaakt en ervaren hoe het werkt."

De manier waarop men probeert een herhaling daarvan te voorkomen is vrij eenvoudig. "We zorgen ervoor dat er een zekere charme en humor in Rampage zit, die voor mijn gevoel ontbrak in Doom." Fans van games krijgen alles wat nodig is om hen niet alleen aan die oude franchise te laten denken, maar ook een verhaal dat zorgvuldig wordt opgebouwd.

Wellicht dat de campy-factor gaat helpen; de film draait om een man (Johnson), die het op moet nemen tegen een grote gorilla, een vliegende wolf en een alligator.



NieuwsFilm

meest populair