Netflix komt ook met superheldenfilmuniversum

'Deadpool' bedenker Rob Liefeld brengt zijn 'Extreme Universe' naar Netflix.

Netflix heeft al flink geïnvesteerd in de superheldenbusiness met onder andere een aantal Marvel-series zoals Luke Cage, Jessica Jones en Daredevil, nieuwe series als The End of the Fucking World en Umbrella Academy, en de aangekondigde film Past Midnight met Keanu Reeves.

Maar het is nog niet genoeg voor Netflix, want de mediagigant gaat nu een reeks aan elkaar verbonden superheldenfilms (naar de Marvel-formule) maken, gebaseerd op de zogenaamde "Extreme Universe" van Rob Liefeld, de bedenker van het Deadpool personage. Netflix heeft miljoenen neergelegd voor de rechten van zes superheldenstrips van Liefeld, waarin meer dan 50 personages voorkomen, inclusief Brigade, Battletstone, Bloodstrike, Bloodwulf, Cybrid, Re-Gex en Kaboom.

Akiva Goldsman zal als schrijver en producent het project globaal gaan overzien. Hij had bij Paramount al een aparte deal met Liefeld voor een film over Youngblood en Angelyne, ook uit het Extreme Universe, die Goldsman zelf zou gaan regisseren. Nu horen zij niet bij de Netflix deal, maar misschien zijn er later nog mogelijkheden. Paramount was immers de studio die tien jaar geleden Iron Man maakte.



NieuwsFilm

meest populair