Joker-film gebruikt The Killing Joke voor oorsprong

Joker-film gebruikt The Killing Joke voor oorsprong

De Jokers zal de film namelijk beginnen als een falend komiek in de jaren 80.

De Joker-film over de oorsprong van de aartsvijand van Batman heeft de laatste tijd voor opvallend nieuws gezorgd.

Eerst was er het nieuws dat Joaquin Phoenix bij het project betrokken was geraakt en de titelrol zou gaan spelen, ondanks dat hij te oud is om een jonge Joker te spelen. Toen werd bekend dat Todd Phillips van de The Hangover-films de film gaat regisseren, en dat niemand minder dan Martin Scorsese de film gaat produceren.

Daarna reageerde Joaquin Phoenix eind vorige maand in een interview dat hij nog nooit van de film gehoord had en zeker niet in onderhandeling is om in de film te spelen.

Ondertussen is wel bekend geworden dat de film deels gebaseerd zal worden op de iconische strip The Killing Joke. Er is namelijk uitgelekt dat de film de Joker zal portretteren als een gefaalde komiek in de jaren tachtig, wat heel erg lijkt op de oorsprong van het personage in de strip The Killing Joke uit 1988, geschreven door Alan Moore en getekend door Brian Bolland.

Het maakt de betrokkenheid van Martin Scorsese meteen een stuk logischer: met The King of Comedy maakte hij in de jaren tachtig al eens een film over een gefaalde komiek.



NieuwsFilm

meest populair