Algemeen

'Fast & Furious' regisseur Rob Cohen vindt de monsterbedragen voor blockbusters overdreven

Volgens hem gaat het verhaal ten onder aan een te grote hoeveelheid actie...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 14:51 in Algemeen
Nog niet zo heel lang geleden liet The Fast and the Furious regisseur Rob Cohen weten dat hij graag zou willen terugkeren voor het laatste deel van de franchise. Cohen hoopt dat Universal hem terug gaat vragen, aangezien hij ook met de franchise begonnen is en vindt dat hij er dus recht op heeft een eind eraan te breien. Maar nu haalt hij uit naar exact dezelfde franchise...

Cohen, die nu ook hier en daar de nodige interviews geeft vanwege zijn nieuwe film, The Hurricane Heist, had het opnieuw over de Fast and Furious franchise, maar zette die deze keer in een iets negatiever daglicht. Zo zei hij dat zijn nieuwste film maar een budget had van 35 miljoen dollar, maar dat grote blockbusters tien keer zo duur zijn: ''Dat is een probleem voor sommige van deze films. Je merkt het meteen wanneer je ernaar kijkt. Ik bedoel, ik ben de godfather van een grote franchise over auto's. Maar als je er nu naar kijkt... ze geven 350 miljoen dollar uit aan een film. Ja, het ziet er misschien gelikt uit, maar het is allemaal veel te overdreven''.

''Ik heb het gevoel dat bepaalde, belangrijke aspecten verloren zijn gegaan en dat ze alleen maar gaan voor het spektakel. Maar het publiek ziet dat ook en het valt hun ook direct op wanneer het allemaal te veel is. Spektakel en grote actie-scenes zouden niet belangrijker moeten zijn dan een goed verhaal''. Cohen maakte in 2001 het eerste deel van de franchise voor 38 miljoen dollar. Dat is vandaag de dag eigenlijk niet meer voor te stellen.

Zijn jullie het met Cohen eens?

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Jezus,dat deze man met zulke films op zijn cv dit soort uitspraken durft te doen.

Robbepost

Avatar

Ik denk dat het grootste deel van het budget naar de acteurs gaat.
Voor 38 miljoen zijn de vele grote/dure namen (oa Charlize, Vin, Jason, Dwayne, Kurt en natuurlijk....... Tyrese) uit de FF films niet te betalen lijkt me.

Best een pannekoekje die Rob Cohen.

Master Of Films

Avatar

ze geven 350 miljoen dollar uit aan een film. Ja, het ziet er misschien gelikt uit, maar het is allemaal veel te overdreven
Helemaal niet overdreven Rob. Een film zoals Three Billboards Outside Ebbing, Missouri had dat wel kunnen gebruiken. Je ziet het dat ze echte billboards hebben gebruikt ipv de veel betere overtuigende CGI billboards in een studio. Allemaal de schuld van het kleine budget dat niet die billboards er niet zo gelikt zijn.

Rich Art

Avatar

Jezelf "godfather" noemen van een franchise... Je moet het maar durven. Vooral als je de serie de rug hebt toegekeerd en nu in eens weer in beeld probeert te komen nu het mega-succes daar is. Volgens mij is Justin Lin meer de godfather van de serie, aangezien hij het echt gemaakt heeft tot wat het nu is. En daarnaast... de wereld komt uit de koker van schrijver Gary Scott Thompson. Dus daar verdiend Cohen ook geen credits voor.

GreenHornet

Avatar

Hij heeft gewoon gelijk, heb liever dat ze geld steken in het verhaal en dialogen dan de actie.

Sunspot

Avatar

Is met zoveel blockbusters, irriteer me er ook regelmatig aan, maar goed, weet dat het blockbusters zijnj en je het kan verwachten.

Maar ligt ook weer aan het type film uiteraard.

nieuwslaatste nieuws

meest populair