'Fast & Furious' regisseur Rob Cohen vindt de monsterbedragen voor blockbusters overdreven

'Fast & Furious' regisseur Rob Cohen vindt de monsterbedragen voor blockbusters overdreven

Volgens hem gaat het verhaal ten onder aan een te grote hoeveelheid actie...

Nog niet zo heel lang geleden liet The Fast and the Furious regisseur Rob Cohen weten dat hij graag zou willen terugkeren voor het laatste deel van de franchise. Cohen hoopt dat Universal hem terug gaat vragen, aangezien hij ook met de franchise begonnen is en vindt dat hij er dus recht op heeft een eind eraan te breien. Maar nu haalt hij uit naar exact dezelfde franchise...

Cohen, die nu ook hier en daar de nodige interviews geeft vanwege zijn nieuwe film, The Hurricane Heist, had het opnieuw over de Fast and Furious franchise, maar zette die deze keer in een iets negatiever daglicht. Zo zei hij dat zijn nieuwste film maar een budget had van 35 miljoen dollar, maar dat grote blockbusters tien keer zo duur zijn: ''Dat is een probleem voor sommige van deze films. Je merkt het meteen wanneer je ernaar kijkt. Ik bedoel, ik ben de godfather van een grote franchise over auto's. Maar als je er nu naar kijkt... ze geven 350 miljoen dollar uit aan een film. Ja, het ziet er misschien gelikt uit, maar het is allemaal veel te overdreven''.

''Ik heb het gevoel dat bepaalde, belangrijke aspecten verloren zijn gegaan en dat ze alleen maar gaan voor het spektakel. Maar het publiek ziet dat ook en het valt hun ook direct op wanneer het allemaal te veel is. Spektakel en grote actie-scenes zouden niet belangrijker moeten zijn dan een goed verhaal''. Cohen maakte in 2001 het eerste deel van de franchise voor 38 miljoen dollar. Dat is vandaag de dag eigenlijk niet meer voor te stellen.

Zijn jullie het met Cohen eens?



NieuwsFilm

meest populair