Rob Cohen wil terugkeren voor de laatste 'Fast & Furious' film

Rob Cohen wil terugkeren voor de laatste 'Fast & Furious' film

De regisseur van het eerste deel wil het afsluitende deel van de franchise maken.

Het is een tijdje stil geweest rondom de Fast & Furious franchise maar nu laat de regisseur van het allereerste deel, Rob Cohen, weten dat hij hoopt terug te mogen keren voor de 10de film, die ook gelijk de laatste zal zijn. Cohen bracht The Fast and the Furious uit in 2001, die gebaseerd was op een artikel uit het Vibe magazine, genaamd 'Racer X'. De eerste film werd misschien niet al te best onthaald, maar haalde aan de box-office toch meer dan 200 miljoen dollar op tegenover een productiebedrag van 38 miljoen.

Het was dus meer dan genoeg om voor een sequel te zorgen, 2 Fast 2 Furious en een spin-off, Tokyo Drift. Maar het was onder Justin Lin dat de serie uitgroeide tot een van de grootste en populairste franchises aller tijden. De franchise kende zijn beste moment in 2015 met Fast & Furious 7, die maar liefst meer dan 1,5 miljard dollar opbracht! Er komen nu nog twee delen aan waarvan Cohen hoopt het afsluitende te maken.

Dit liet hij weten tijdens een interview met Screen Rush: ''Ik hoop nog steeds dat Universal mij terug zal vragen om het laatste deel te regisseren, maar dat hangt er natuurlijk vanaf of Universal dan ook daadwerkelijk de franchise, die zo veel geld opbrengt, durft te beëindigen. De films mogen dan in de loop der jaren veranderd zijn en tegenwoordig vooral draaien om het spektakel, ik ben er wel trots op dat de nodige personages die ik jaren geleden bedacht heb, tegenwoordig nog altijd zo populair zijn! Als ik kijk op het internet zie ik ook zo goed als altijd dat de favoriete 'Fast en Furious' film de mijne is, dus ik hoop dat ik ook het afsluitende deel van de franchise mag maken''.



NieuwsFilm

meest populair