Eddie Redmayne herdenkt Stephen Hawking

Eddie Redmayne herdenkt Stephen Hawking

Een beroemd wetenschapper overleden.

Acteur Eddie Redmayne (Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald, Early Man) heeft in een publieke statement de overleden wetenschapper Stephen Hawking herdacht. Redmayne speelde de beroemde natuurkundige en kosmoloog in de alom bekroonde film The Theory of Everything (2014) en won voor zijn vertolking van Hawking zelfs een Oscar.

De Britse wetenschapper Stephen Hawking overleed afgelopen woensdag op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van de slopende zenuwaandoening ALS. Hawking kreeg de diagnose al in 1963, maar wist de ingrijpende ziekte desondanks tientallen jaren te overleven. De bekende wetenschapper stond zo bekend als de man met de metalen computerstem die maar in zijn rolstoel zat, maar veel bekender zijn Hakwings baanbrekende onderzoeken naar zwarte gaten en singulariteit.

Gezien zijn bijzondere levensverhaal, moest er wel een film gemaakt worden rondom de wetenschapper. Dat gebeurde dan ook in 2014, toen The Theory of Everything verscheen met in de hoofdrol de Britse acteur Eddie Redmayne. De film kreeg lovende recensies en Redmayne mocht zelfs een Oscar in ontvangst nemen voor zijn schitterende vertolking. In een gisteren gepubliceerd statement herdenkt Redmayne Hawking.

"De wereld is een genie kwijt, een ongekend goede wetenschapper en de grappigste man die ik gelukkig ooit heb mogen ontmoeten. Mijn gedachten zijn bij zijn bijzondere familie", schrijft de 36-jarige Redmayne als eerbetuiging aan Hawking.



NieuwsFilm

meest populair