Zit Angelina Jolie in de 'Tomb Raider' reboot?

Zit Angelina Jolie in de 'Tomb Raider' reboot?

Wordt het stokje overgedragen?

Alweer flink wat jaren geleden was het Angelina Jolie die in de huid stapte van Lara Croft, in Simon Wests Lara Croft: Tomb Raider (2001) en Jan de Bonts Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003). Afgelopen week ging de nieuwe Tomb Raider met Alicia Vikanders Lara Croft in première. Maar ze ontmoeten elkaar niet in de film, ondanks je dit wel van Hollywood zou verwachten.

Procent Graham King sprak met Cinema Blend over waarom Jolie niet in de film van regisseur Roar Uthaug te zien is:


"Het was nooit een verhaal waarin de mogelijkheid zat, snap je. De juiste toon was er niet en het zou de toon veranderen om het mogelijk te maken... De studio's zeiden uiteraard 'is er een mogelijkheid om Angie aan boord te krijgen? Moeten we haar het stokje een soort van laten overdragen?' En ik snap het voor de marketing en zo, maar het voelde nooit logisch voor onze film. Iets als dat kan de balans verstoren."

De meningen blijken overigens flink verdeeld over de balans van de film. De eerste recensies van de film wezen namelijk uit dat het vooral een popcorn blockbuster is van een erg gemiddeld niveau. De FT-recensent gaf Tomb Raider een passende 2,5 ster.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair