Recensies 'Tomb Raider': nieuwe game-mislukking?

Recensies 'Tomb Raider': nieuwe game-mislukking?

Valt Alicia Vikander in de smaak?

Warner Bros. Pictures en MGM hadden een productiebudget van $90 miljoen over voor de gameverfilming Tomb Raider van regisseur Roar Uthaug en met Alicia Vikander in de hoofdrol als Lara Croft. Geen verkeerde keuze, maar hoe wordt de film ontvangen?

De avonturenfilm, gebaseerd op de bekende gamereeks en dan vooral de reboot van een aantal jaren geleden, staat voorlopig op een wisselende 51% op Rotten Tomatoes, na 60 recensies en met een 5,2/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal passages uit uiteenlopende recensies, welke lijken aan te geven dat we een standaard en weinig opvallende blockbuster voorgeschoteld krijgen:

FilmTotaal
"Tomb Raider is prettig popcornvermaak, maar voegt niets toe aan de emancipatie van de vrouw en al helemaal niet aan het canon van baanbrekende avonturenfilms."

Associated Press
"Tomb Raider is vaak een leuke en visueel aantrekkelijke actiefilm, die soms ook onbedoeld onnozel is, met een geweldige actrice die de film leidt."

Filmfare
"Er is een goede start gemaakt. Vikander is zeker een waardige opvolger van Jolie. Laten we hopen dat de franchise in de toekomst ook volledig gebruik maakt van haar acteertalent en atletische vermogen."

South China Morning Post
"De actie is met plukjes aan elkaar gemonteerd en een overmatige afhankelijkheid van computeranimatie zorgt ervoor dat de meer ambitieuze stukken geen enkel gevoel van dreiging hebben."

indieWire
"Op het moment dat de film de derde akte in hobbelt, voelt Tomb Raider meer als een videospel dan een film."

USA Today
"Alicia Vikander heeft zichzelf helemaal afgetraind voor Tomb Raider, maar het contrast is dat deze een slappe, luie rotzooi is."

Slate
"Een verplichte opzet voor een vervolg vertraagt het laatste moment, maar tot die tijd voelt Tomb Raider aan als een perfecte trio van espresso shots, met een shot adrenaline naar het hart."

Chicago Tribune
"Vikander is een prima Lara Croft. Wat betreft de film zou ze een betere set van aanwijzingen kunnen gebruiken."

Newsday
"Tomb Raider is geen meesterwerk, maar je ziet zeldzaam een franchise-herstart waarin de held zo ingrijpend en succesvol is."


In Tomb Raider is het inmiddels zeven jaar geleden dat de vader van de 21-jarige Lara verdwenen is. In plaats van het bedrijf van haar vader over te nemen werkt ze als fietskoerier in Londen, terwijl ze collegelessen volgt. Uiteindelijk wordt ze geïnspireerd om de verdwijning van haar vader te onderzoeken en reist naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.

NieuwsFilm

meest populair