The Incredible Hulk - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men achttien films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
The Incredible Hulk (2008)
Regie: Louis Leterrier | Cast: Edward Norton (Bruce Banner / Hulk), Tim Roth (Emil Blonsky / Abomination), William Hurt (General 'Thunderbolt' Ross), Liv Tyler (Betty Ross), Tim Blake Nelson (Samuel Sterns) e.a. | Budget: 150 miljoen dollar | Box office: 263,4 miljoen dollar
Na Robert Downey Jr. als Iron Man stapte Edward Norton in de huid van de Hulk. De film is tot op heden een van de magerste delen uit de reeks. Opvallend is dat Norton in The Avengers werd vervangen door Mark Ruffalo (overigens wel de favoriet van regisseur Leterrier) die sindsdien de rol vervult.

Het plot
Als Generaal Thunderbolt Ross het supersoldatenproject uit de Tweede Wereldoorlog weer wil opstarten, raakt de ingehuurde Bruce Banner besmet en wordt hij de Hulk. Na zijn "uitbraak" verschuilt Banner zich in Brazilië en gaat hij op zoek naar een geneesmiddel. Door een ongelukje komt Ross hem op het spoor en belandt Banner via een nieuwe vlucht weer in de States. Hij wordt als snel ontdekt door het leger en er volgt een bijna dodelijke confrontatie tussen de Hulk en Emil Blonsky. Nadat een genezing mislukt en Samuel Sterns a.k.a. "Mr. Blue" hem verraadt, krijgt het leger het bloed van Banner in handen en ook hij en zijn meisje Betty Ross worden gevangen door de weinig flexibele Thunderbolt. Slechterik Blonsky komt er weer bovenop en met hulp van Sterns transformeert hij in de monsterlijke Abomination. Banner mag van Ross aan de bak en na een slagveld tussen de Hulk en Abomination ontsnapt Banner naar Columbia waar hij in alle rust aan zijn gemoedstoestand gaat werken.

Links met andere films
Het supersoldatenproject is het project waar eerder Captain America uit ontstond. De Hulk keert uiteraard onder meer terug in The Avengers en Thunderbolt is weer te zien in Captain America: Civil War uit 2016. Samuel Sterns leek zich te ontpoppen tot de Marvel slechterik Leader, maar hij keerde tot op heden niet terug. In de film zijn wapens van Stark Industries te zien.

After credits
In de "Post-credits Scene" zien we Generaal Thunderbolt in een kroeg aan de bar zitten, als een paar tellen later Robert Downey Jr.'s Tony Stark hem confronteert met de situatie. Stark wijst hem op zijn probleem en geeft aan dat hij een team aan het samenstellen is.

Cameo van Stan Lee
Dit is een opvallende cameo met impact op het verhaal. Lee speelt namelijk de "Milwaukee Man Drinking From Bottle". Hij krijgt bij het drinken van een drankje een druppel van het bloed van Bruce Banner binnen. Via een verslag komt dit bericht binnen bij Generaal Thunderbolt en die besluit op onderzoek uit te gaan.



NieuwsFilm

meest populair