Charlize Theron: Leraren met vuurwapens bewapenen is belachelijk

Charlize Theron: Leraren met vuurwapens bewapenen is belachelijk

Ook praat ze over de verandering van MeToo.

De moordpartij die in februari te Flordia plaatsvond zorgt nog steeds voor opschudding. Mensen kunnen het nog steeds niet geloven hoe makkelijk het voor een 19-jarige jongeman is om een halfautomatisch geweer te kopen en hiermee vele doden te maken. Als we de Amerikaanse president Donald Trump moeten geloven is de oplossing erg simpel: de leraren bewapenen. Charlize Theron vindt dit maar onzin.

Dat vertelde de 42-jarige Zuid-Afrikaanse actrice tijdens een forum in Dubai. Theron: "In deze zaak steun ik de kinderen. Want weet je, ik heb persoonlijke ervaring met wapengeweld. Ik ben er mijn vader door kwijtgeraakt en ik begrijp gewoon niet waarom mensen met het argument komen dat de oplossing meer wapens is."

Ze gaat verder: "Ik vind het zo schandalig. Maar het is volkomen logisch als je naar de ingevoerde beleidsmaatregelen kijkt, de steun die het krijgt en waar het geld vandaan komt. Er zijn mensen die met elkaar samenwerken die dat helemaal niet zouden moeten doen. En ik denk, totdat we dat hebben opgelost, blijven we met deze problemen zitten."

De actrice uit het aankomende Gringo nam ook de MeToo-beweging in behandeling en is erg optimistisch over de gang van zaken. "Dat moeten we allemaal zijn. Soms is het moeilijk, en ik begrijp dat volkomen, maar het valt niet te ontkennen wat er nu met de vrouwenbeweging gebeurt en hoe ongelofelijk actief deze is. En wat de katalysator ook was - het interesseert me niet. Zolang de gesprekken maar aanhouden." Volgens Theron zijn mensen in de filmindustrie al anders aan het denken. "En ik kan me niet voorstellen dat we daardoor weer achterwaarts gaan. We kunnen alleen maar voorwaarts gaan."



NieuwsFilm

meest populair