Algemeen

Mark Hamill over Luke Skywalker in 'Star Wars: Episode IX' Deel twee

Wat vindt de acteur van zijn rol in Star Wars?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 12:19 in Algemeen
Let op: Dit bericht bevat spoilers. Lees dus alleen verder als je The Last Jedi gezien hebt.

Een paar dagen terug kwam er al een soortgelijk bericht hier langs op Filmtotaal, waarin acteur Mark Hamill zich uitliet over een eventuele terugkeer van zijn personage Luke Skywalker in Star Wars Episode IX. Hamill had namelijk gehoopt dat Skywalker iets langer mee zou gaan, aangezien hij ook nog graag mee wilde doen aan Episode IX. Nu, tijdens een recent interview, liet hij opnieuw weten dat nog steeds te willen.

Tijdens de Saint Patrick's Day Parade in Dublin, waaraan de acteur deelnam, werd hij er naar gevraagd door een filmjournalist, Clayton Sandell, die wilde weten of Hamill terug zou keren voor het laatste deel. Hamill's antwoord was kort maar krachtig: ''Het belangrijkste is dat je plezier hebt in je werk. Als je het niet leuk vindt een Star Wars film te maken, moet je het niet doen. Ik heb me in ieder geval geweldig vermaakt met The Last Jedi en ik zou het fijn vinden als je een goed woordje voor me doet bij J.J. Abrams!'' grapte Hamill voordat hij verder ging met: ''Nee maar weer even serieus, als hij me terug vraagt, doe ik dat zeker''.

Het zou natuurlijk niet de eerste keer zijn dat een gesneuveld personage terugkeert in een vervolg in de Star Wars wereld; zo zou Luke bijvoorbeeld kunnen terugkeren als een Force Ghost zoals we dat al eerder hebben gezien, maar dan zou dat wel natuurlijk moeten overkomen en niet alleen om de fans te 'pleasen'. Er kunnen uiteraard nog genoeg andere opties bedacht worden om een goede reden te geven voor de mogelijke terugkeer van Hamill, maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog maar zeer de vraag.

Zouden jullie Mark Hamill als Luke Skywalker graag terug willen zien keren?

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Mark Hamill had nooit als jedi moeten terugkeren maar gewoon als een verotte lelijke Sith lord, een zwarte hoody/cloak staat hem veel beter dan wat dan ook.

Prince John

Avatar

Als het natuurlijk gedaan kan worden dan ja, waarom niet. Ik denk dat Rey nog wel wat tips/hulp kan gebruiken maar ook zijn laatste woorden aan Kylo (See you around, kid) zouden kunnen betekenen dat hij terug komt als een soort van geest om zijn neefje te kwellen.

Master Of Films

Avatar

Ook in The Director and the Jedi, laat Hamill zijn ongenoegen over Luke uit, maar dan lijkt hij het op te geven en in de handen van Rian Johnson zomaar weg te geven. Hamill lijkt de hele tijd zo tegenstrijdig te zijn.

23VDV23

Avatar

Ach, ik vind het er ook gewoon op lijken dat Hamill maar moeilijk kan accepteren dat zijn personage niet centraal staat in deze trilogie. Het is niet zo dat hij alleen maar onzin uitkraamt, maar het feit dat hij zo onsubtiel tussen de regels door keer op keer te pas en te onpas zijn ongenoegen is blijven uiten vanaf het moment dat deze nieuwe trilogie van start ging wordt na verloop van tijd ook wel een beetje vermoeiend. Luke was een functionele protagonist in de klassieke zin van het woord, maar de personages om hem heen waren doorgaans interessanter. Daarnaast is Hamill ook niet bepaald een bijzondere acteur gebleken. Zijn werk in Empire Strikes Back was degelijk, maar in A New Hope was hij bij momenten ook wel irritant en in Return of the Jedi relatief vlak. In The Last Jedi vond ik Luke als personage alweer een stuk interessanter dan in Return of the Jedi en vond ik het eigenlijk wel mooi hoe zijn karakterboog werd afgerond. Leg de focus maar op de nieuwe personages. Met name Kylo Ren is een stuk interessanter en qua acteerkwaliteiten mag Hamill de schoenen van Adam Driver nog niet poetsen.

Locotelli

Avatar

Luke was het lichtpuntje van de hele film.
Ja, ik zou hem graag terug zien in het volgende deel. Ik baalde er een beetje van dat die verdween.

Lord Bono

Avatar

@23VDV23,
Dat is natuurlijk ook de reden dat Hamill nooit een echt filmhit heeft gescoord zoals Harrison Ford na Star Wars wel nog meerdere malen heeft gedaan. Als stemacteur is hij wel altijd overtuigend en ook als Luke in de TLJ is hij ook erg goed.

chefry1983

Avatar

Hamill als stemacteur in de batman games. Zo geweldig!

Maar of Luke terugkeert boeit me niet zoveel want de laatste 3 films vond ik maar matig en Solo sla im over. Over deel 9 heb ik mijn twijfels of ik die wel ga kijken

Frietgezicht

Avatar

Ik weet dat iedereen hier altijd met smacht wacht op mijn reactie/mening maar in dit artikel geef ik die pas over 1,5 week ongeveer dus moeten jullie ff tegen die tijd weer zoeken naar dit artikel. Groetjes

Ed Crane

Avatar

Maakt niet uit Friet, we luisteren wel gewoon naar je podcast.

schrader

Avatar

Met name Kylo Ren is een stuk interessanter en qua acteerkwaliteiten mag Hamill de schoenen van Adam Driver nog niet poetsen.


Niks mis met zijn acteerwerk, echter is zijn personage imo slecht geschreven. In TFA verloor die van Rey (terwijl hij opgegroeid is met training), in TLJ werd Snoke uitgeroeid en kregen we voor het eerst een degelijk lightsaber(achtig) gevecht te zien.

De beste scene uit Rogue One is met Darth Vader en niet voor niks. Iedereen zit te wachten op gave actiescenes die de krachten van de Jedi en Sith naar nieuwe hoogtes tillen, maar dit valt mij tot nu toe enorm tegen. Daarom baal ik ook dat Snoke dood ging want ik hoopte een awesome gevecht tussen hem en Luke (als grey Jedi) te zien te krijgen.

benjamin

Avatar

schrader "De beste scene uit Rogue One is met Darth Vader en niet voor niks. "
Omdat mensen liever fanservice zien dan een verhaal?

nieuwslaatste nieuws

meest populair