Mark Hamill over Luke Skywalker in 'Star Wars: Episode IX' Deel twee

Mark Hamill over Luke Skywalker in 'Star Wars: Episode IX' Deel twee

Wat vindt de acteur van zijn rol in Star Wars?

Let op: Dit bericht bevat spoilers. Lees dus alleen verder als je The Last Jedi gezien hebt.

Een paar dagen terug kwam er al een soortgelijk bericht hier langs op Filmtotaal, waarin acteur Mark Hamill zich uitliet over een eventuele terugkeer van zijn personage Luke Skywalker in Star Wars Episode IX. Hamill had namelijk gehoopt dat Skywalker iets langer mee zou gaan, aangezien hij ook nog graag mee wilde doen aan Episode IX. Nu, tijdens een recent interview, liet hij opnieuw weten dat nog steeds te willen.

Tijdens de Saint Patrick's Day Parade in Dublin, waaraan de acteur deelnam, werd hij er naar gevraagd door een filmjournalist, Clayton Sandell, die wilde weten of Hamill terug zou keren voor het laatste deel. Hamill's antwoord was kort maar krachtig: ''Het belangrijkste is dat je plezier hebt in je werk. Als je het niet leuk vindt een Star Wars film te maken, moet je het niet doen. Ik heb me in ieder geval geweldig vermaakt met The Last Jedi en ik zou het fijn vinden als je een goed woordje voor me doet bij J.J. Abrams!'' grapte Hamill voordat hij verder ging met: ''Nee maar weer even serieus, als hij me terug vraagt, doe ik dat zeker''.

Het zou natuurlijk niet de eerste keer zijn dat een gesneuveld personage terugkeert in een vervolg in de Star Wars wereld; zo zou Luke bijvoorbeeld kunnen terugkeren als een Force Ghost zoals we dat al eerder hebben gezien, maar dan zou dat wel natuurlijk moeten overkomen en niet alleen om de fans te 'pleasen'. Er kunnen uiteraard nog genoeg andere opties bedacht worden om een goede reden te geven voor de mogelijke terugkeer van Hamill, maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog maar zeer de vraag.

Zouden jullie Mark Hamill als Luke Skywalker graag terug willen zien keren?

NieuwsFilm

meest populair