Thor - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Thor - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men achttien films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
Thor (2011)
Regie: Kenneth Branagh | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Natalie Portman (Jane Foster), Anthony Hopkins (Odin), Idris Elba (Heimdall) e.a. | Budget: 150 miljoen dollar | Box office: 449,3 miljoen dollar
Deze eerste film rond het bekende Marvel-personage Thor was een impuls die het MCU goed kon gebruiken. Met grote sterren en met Loki een van de beste slechteriken tot op heden, opende de film de deur voor The Avengers en zelfs de komst van Thanos. De Tesseract (met de Space Stone) kwam via het nafilmpje in beeld.

Het plot
We maken kennis met het godenrijk Asgard dat zich opwerpt als de redder van of heerser over de negen rijken. Thor en Loki zijn de zonen van Odin en als de beoogde troonopvolger Thor het bevel van zijn vader niet opvolgt, wordt hij verbannen naar de aarde, zonder zijn krachten. Hij belandt in New Mexico en wordt gevonden door Jane Foster en zijn Mjolnir wordt ontdekt door S.H.I.E.L.D. Ondertussen besluit Loki de macht in Asgard te grijpen. Dit wordt ontdekt door Sif en de drie krijgers en zij willen Thor terughalen van de aarde. Om dit te voorkomen stuurt Loki de Destroyer naar de aarde. Met alles wat hij heeft en later toch ook zijn hamer weet Thor de Destroyer te beslechten. Vervolgens keert Thor terug naar Asgard en houdt hij Loki tegen.

Links met andere films
Er zijn wat kleine links met de andere films. Uiteraard keren enkele personages, waaronder Thor terug in The Avengers en zien we ook kort Jeremy Renners Hawkeye. Ook S.H.I.E.L.D. is volop aanwezig.

After credits
Een belangrijke! In de minuut zien we Stellan Skarsgårds Erik Selvig in gesprek met Samuel L. Jacksons Nicky Fury. We krijgen een hint naar de Tesseract en het blijkt dat Loki Selvig al manupileert.

Cameo van Stan Lee
De levende Marvel legende is te zien als bestuurder van de pick-up die de hamer probeert weg te trekken. Deze poging faalt uiteraard.



NieuwsFilm

meest populair