The Avengers - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

The Avengers - De weg naar 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verbindingen, cameo's en andere belangrijke dingen die je moet weten voordat je naar Avengers: Infinity War gaat.

Nog maar even en dan draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film kijken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd maakte men achttien films, elk met zo zijn eigen connecties met voorgaande films in de franchise en hints naar de toekomst. Die leggen we bloot in deze nieuwe artikelenreeks.

» Surf naar deze pagina voor al onze overzichten!

Bekijk de afbeelding
The Avengers (2011)
Regie: Joss Whedon | Cast: Chris Evans (Captain America), Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Hulk), Scarlett Johansson (Black Widow), Jeremy Renner (Hawkeye) e.a. | Budget: 220 miljoen dollar | Box office: 1.518,5 miljoen dollar
Na de vijf solofilms, met twee delen voor Iron Man, was het tijd voor deze grootse cross-over. Het bleek een enorm succes en de definitieve bekrachtiging van het Marvel Cinematic Universe, ondertussen de financieel veruit meest succesvolle filmfranchise die er bestaat. The Avengers luidde de nodige tv-series in en gaf heel Hollywood de inspiratie om eigen universa te starten. Naast dat de film een afronding van Phase I was, betekende het ook een eerste grote hint naar Thanos en zijn droom om de Infinity Stones bij elkaar te krijgen.

Het plot
Op een basis van S.H.I.E.L.D. experimenteert Dr. Erik Selvig met de kosmische kubus, de Tesseract, en opent hij een poort voor Loki. Met de hulp van de Chitauri arriveert Loki samen met een krachtige Scepter op de aarde, om zo de Tesseract in handen te krijgen. Hij bekeert onder meer Hawkeye en steelt de Tesseract. Nick Fury trekt het Avengers-plan uit de kast en zorgt dat de helden blij elkaar komen. Zij moeten nog duidelijk aan elkaar wennen, maar krijgen Loki te pakken. Het blijkt een list en in een groots gevecht op de Hellicarrier doodt Loki agent Coulson. Zijn dood wordt door Fury gebruikt om de Avengers te verenigen. Loki gaat naar New York en opent een poort voor het Chitauri-leger. Een enorme confrontatie volgt, en ondertussen stuurt de leiding van S.H.I.E.L.D. een kernwapen op de stad af. Iron Man weet deze te onderscheppen en laat de bom aan de andere kant van de poort tot ontploffing komen. Iron Man is net op tijd terug en Thor neemt de Tesseract mee naar Asgard.

Links met andere films
Deze film is uiteraard verbonden aan alles. De belangrijkste connecties zijn die met Thanos, die wordt geïntroduceerd, de Space Stone (Tesseract) en de Mind Stone (Chitauri Scepter). Ook is er een sterke link met de gebeurtenissen in Thor. Het is tevens de eerste film met Ruffalo's Bruce Banner / Hulk.

After credits
Naast dat The Avengers een eerste teamfilm was, betekende de zesde MCU-film ook een enorme hint naar wat binnenkort start: in een korte clip is Thanos voor het eerst te zien. Het was ook de eerste film met een tweede nafilmpje. We zien de Avengers stilletjes in Shawarma Palace, uitpuffend van het gevecht in New York.

Cameo van Stan Lee
Er is een korte scene te zien. We zien op tv een interview met een man die zegt dat hij niet in superhelden geloofde.



NieuwsFilm

meest populair