Featured

De zes Infinity Stones die Thanos zoekt in 'Avengers: Infinity War'

Daar waar het om draait in de film.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 15:45 in Featured
In de eerste beelden uit Avengers: Infinity War zagen we dat Thanos (Josh Brolin) in deze derde Avengers-film twee Infinity Stones in zijn handschoen heeft. Deze "Infinity Stones" zijn stenen met restanten van de zes singulariteiten die voor het ontstaan van het Marvel-universum bestonden. Iedere steen heeft zijn eigen unieke kracht. Gebundeld in de Infinity Gauntlet vormen de stenen de grootste, ongeëvenaarde kracht in het universum. Hieronder een blik op die uiterst belangrijke stenen die regelmatig terugkeren in het Marvel Cinematic Universe.

De zes stenen heten de Space Stone, Mind Stone, Reality Stone, Power Stone, Time Stone en Soul Stone. In de Marvel-films duiken ze in eerste instantie op als een krachtig artefact onder een andere naam. Uiteraard barst het hieronder van de spoilers voor de reeds verschenen delen.


Tesseract - Space Stone

In Iron Man 2 (2010) duiken de stenen voor het eerst op, in de vorm van een tekening. Pas in de after credit scène van Thor (2011) is voor het eerst de Tesseract te zien, welke de Space Stone bevat. De blauwe steen geeft de gebruiker toegang tot iedere plaats in het universum. Ook kunnen er wapens mee gemaakt worden.


Ook blijkt de Tesseract een belangrijk voorwerp in Captain America: The First Avenger. De slechterik Red Skull (Hugo Weaving) tracht deze onder controle te krijgen, maar dit wordt hem uiteindelijk fataal. De Tesseract keert vervolgens terug in The Avengers (2012) en is dan zo'n 70 jaar in handen geweest van Howard Stark, de vader van Tony Stark (Robert Downey Jr.). Met de Tesseract opent Loki (Tom Hiddleston) een poort voor het leger van Thanos, maar na de eerste overwinning van de Avengers brengt Thor (Chris Hemsworth) de Space Stone naar Asgard, waar de steen langere tijd zal verblijven. In de trailer van Infinity War zien we dat Loki de Tesseract overhandigt aan iemand, hoogstwaarschijnlijk Thanos.

Loki's Scepter - Mind Stone

De "Scepter" die Loki van Thanos in ruil voor zijn leven heeft gekregen, bevat de Mind Stone. Met de blauw gekleurde staf en de kracht van de gele steen moet Loki de Tesseract ophalen van de aarde. De Mind Stone geeft de gebruiker grootse mentale krachten, bijvoorbeeld om mensen zijn wil op te leggen. Ook zou het de intelligentie van de gebruiker vergroten.


Na The Avengers valt de Scepter in handen van S.H.I.E.L.D. en vervolgens HYDRA. Onder meer Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) heeft haar krachten te danken aan de Mind Stone. In Avengers: Age of Ultron (2015) komt Vision (Paul Bettany) tot leven via de steen en deze zit nog altijd in zijn voorhoofd. In de trailer van Infinity War tracht Thanos de steen van Visions hoofd te trekken. Of het lukt...

Aether - Reality Stone

In Thor: The Dark World (2013) zien we hoe Jane Foster (Natalie Portman) per ongeluk de Aether ontdekt en geïnfecteerd raakt. De rode stof / steen blijkt de Reality Stone te bevatten en de gebruiker kan met de steen de realiteit manipuleren. Hiermee krijgt de gebruiker enorme krachten en uithoudingsvermogen. Nadat de slechterik Malekith is verslagen, wordt ook deze steen overgedragen naar Asgard. Daarna wordt de kracht overhandigd aan The Collector (Benicio Del Toro).


Orb - Power Stone

De "Orb" is het object waar iedereen naar op zoek is in Guardians of the Galaxy (2014) en in die film wordt er voor het eerst een duidelijk beeld gegeven op de zes Infinity Stones. De paarse Power Stone bevindt zich in de Orb en de gebruiker krijgt enorme krachten.


In Guardians Vol. 1 belandt deze krachtige steen in handen van Ronan the Accuser (Lee Pace) die de steen eigenlijk aan Thanos moet geven. Hij kiest er echter voor de kracht zelf in te zetten om de planeet Xandar te verwoesten en later Thanos te doden. Met een dansje voorkomt Star-Lord (Chris Pratt) het plan en de steen wordt op dit moment veilig bewaard door Nova Prime Irani Rael (Glenn Close) op Xandar.

Eye of Agamotto - Time Stone

Ook deze steen is nog maar in één film echt te zien geweest, namelijk in Doctor Strange (2016). De groene steen heeft de kracht om tijd te beheersen en dit zagen we Strange (Benedict Cumberbatch) dan ook doen. Aan het einde van zijn film heeft de nieuwste Avenger de krachtbron helemaal onder controle. In Thor: Ragnarok, de film die direct aansluit op Infinity War, zien we Strange kort met zijn ketting, als hij Thor en Loki ontmoet.


Wakanda (?) - Soul Stone

De locatie van de zesde en laatste steen is tot op heden onbekend, maar het kan niet anders dan dat de kracht van deze steen het hart is van Wakanda, het thuisland van Black Panther (Chadwick Boseman). Dit land met ongekende welvaart en een krachtige technologische en spirituele ontwikkeling zien we begin volgend jaar in Black Panther en zal daarna het decor zijn van een enorm slagveld in Infinity War.


Zo dat waren de zes stenen. Is deze lijst een beetje compleet? Of mis je nog iets? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Leuke featured Filmtotaal en een goed overzicht.

Zo zie je maar dat Feige en zijn team bij Marvel alles goed hebben uitgedokterd en alle films goed met elkaar zijn verbonden.

Complimenten aan Marvel, en als Marvel fan is dit gewoon echt te gek. Ben onwijs benieuwd naar Infinity War.

Frietgezicht

Avatar

Hoewel denk ik iedereen wel wist dat Thanos pas aan het einde van deel 3 alle stenen verzameld en in deel 4 dan al die kracht heeft bewijst de trailer van Infinity War dat nog maar eens.Als je al ziet dat er in Wakanda een hele veldslag nodig is voor 1 steentje is het duidelijk dat hij wel een filmpje nodig heeft voor alle stenen.

Alleen die steen bij de Collector kan die volgens mij gewoon komen afhalen als een recept bij de apotheek. Die gast ken dr toch weinig tegen doen lijkt mij en heeft geen leger achter zich.

We kunnen in ieder geval een cliffhanger verwachten.

Rich Art

Avatar

Ik vind de theorie ook nog steeds erg interessant dat de laatste steen in de ogen van Heimdall zit. Het is immers de Soul Stone en aangezien hij alle zielen kan zien in het universum... daarnaast hebben zijn ogen ook nog eens de kleur van de steen, dus who knows?

Al is de theorie dat die steen zich in Wakanda bevind aannemelijker, want wat moet Thanos daar anders met een gigantisch leger? Of is Heimdall verscholen in Wakanda?

Nosisters

Avatar

Mooi stuk. Geeft een mooi overzicht voor de mensen die de films niet (allemaal) hebben gezien, maar toch naar de nieuwe Avengers willen.

Artificialis

Avatar

Marvel werkt met een duidelijke visie en een vooropgezet plan. Dat ze al jaren van te voren dit concept hebben uitgedacht is natuurlijk geweldig. De twee Infinity War films gaan een evenement worden als geen ander.

Robbepost

Avatar

Aarde is wel een populaire plek onder de infinity stones!

Ereptile

Avatar

Ik heb dat plaatje ook op andere sites gezien. Er werd mij toen verteld dat de Infinity Stones elkaar zelf ook opzoeken. Of dit klopt, weet ik natuurlijk niet.

Wat mij ook opviel: op de art-work zien we Thanos met alle 6 de Infinity Stones in de gauntlet. De volgorde waarop die stenen zijn geplaatst matched met wat we in de trailer zien (De paarse en blauwe bij de wijs en middelvinger).

Is het mogelijk dat de volgende Infinity Stones dan de Reality en Soul Stone zijn die Thanos bemachtigd in deel 2? Of Is er een speciale reden waarom de Stones in een specifiek slot worden geplaatst?

Daanminator

Avatar

Goed geschreven Filmtotaal. Nu ben ik weer ff op de hoogte hoe het ook alweer zat.

Maar waarom zijn er zoveel stenen op aarde te vinden in een oneindig universum?

Deweb

Avatar

Mooi overzicht. Maar was er niet ook een steen in Asgard die door Hela als nep werd beschouwd?

Goku32

Avatar

Frietgezicht hij kan er zoeizo nog twee makkelijk krijgen. Maar dit moet in part 2 allemaal gebeuren want anders maakt Thanos geen kans tegen de advengers bijelkaar. Zonder de Stone is thanos niet heel sterk of zo. En liever niet dat er weer meer films voor nodig moeten zijn want dat zou gaar zijn. The vision Stone makkelijk en strange Stone makkelijk. Dan heeft die in part 2 wel alle stenen in ze gauntlet anders zou het gaar zijn

Frietgezicht

Avatar

@ Goku32, ik denk dat ze Thanos ook zonder stenen wel erg sterk maken hoor.
Het moet een badguy zijn die gelijk een indruk achterlaat als was het maar omdat die zolang is opgebouwd.
Als die dan een verkrachting krijgt a la Loki kreeg van Hulk zou dat lachwekkend zijn.

Hendrik de Kijzer

Avatar

Frietgezicht, ik dacht plaatjes te zien te hebben van een brandende collectie van de Collector. En de Ouderen waren toch de oorspronkelijke bewakers van de Infinity Stones? En de rest zal ik maar niet verklappen.

Goov25

Avatar

Goed overzicht. Ik was idd al die stenen al lekker door elkaar aan het halen. Wel is het me niet bepaald duidelijk wat elke steen nu doet. Ja ze geven je onvoorstelbare krachten, maar wat daar nu per steen het verschil tussen is kan ik me niet goed voorstellen ;)

Decepticon

Avatar

Ik artikel Bram.

@Goku32
Zonder Stone is Thanos niet heel sterk ofzo? Doe eerst maar wat research, zonder Stones is Thanos al gruwelijk sterk, je ziet in de trailer al dat hij aan 1 simpele mep genoeg heeft om Iron Man plat te leggen.

Ik zou het ook leuk vinden als de theorie dat de Soul Stone in de ogen van Heimdall zit, uitkomt.
Maar het is idd aannemelijker dat de Soul Stone in Wakanda is.

Die grote verslag Wakanda ben ik nog niet zo'n fan van. Weer alien "cannon fodder", wat we juist niet nodig hebben met villains als Thanos en The Black Order.
Maar de regisseurs en schrijvers vertrouwende, verwacht ik er nog wel een gave battle van te krijgen.

Het is volgens mij ook The Black Order die bovenop/bij Vision staan om de Stone uit zijn hoofd te rukken met die staf, niet Thanos.

Hendrik de Kijzer

Avatar

Het zou inderdaad grappig zijn als Heimdall de Soul Stone heeft.
Tesseract
Heimdall
Aether
Necklace
Orb
Scepter

Maar als ie in Wakanda is, hoop ik dat het iets met de H is om Thanos te spellen. Dat zou ik wel grappig vinden, laat ook zien dat er goed over nagedacht is.

Master Of Films

Avatar

Ik hoop dat Black Panther meer dan een filler gaat worden. Een eventuele aanwezigheid van de Soul Stone en er Infinity War gevechten gaan plaats vinden in Wakanda, biedt BP nog meer.


Frietgezicht "Alleen die steen bij de Collector kan die volgens mij gewoon komen afhalen als een recept bij de apotheek. Die gast ken dr toch weinig tegen doen lijkt mij en heeft geen leger achter zich."
Er was een Infinity War clip van 1 minuut op het internet, waarin Thanos met zijn grote poot de Collector "vasthoud" om de Reality Stone af te pakken. Echter de GOTG leden zijn ook aanwezig en ze zien het gebeuren. Of ze gaan ingrijpen, tja.

Hendrik de Kijzer

Avatar

Master Of Films, ik zag de titel van zo'n dergelijke video. Maar die had ook meteen het einde in de titel. Ik heb hem niet gezien, want ik wil spoilers voorkomen. Maar ja, ik had de titel al gezien. Ben benieuwd of die titel niet gewoon clickbait was.

JIGSAW8

Avatar

Dit word een film met een super simpel verhaal . Thanos gaat opzoek naar alle infinity stones en de avengers moeten ervoor zorgen dat Thanos ze niet vind en de infinity stones beschermen tegen hem, door mede samen te werken met andere superhelden uit het universum. simpeler kan niet!

Frietgezicht

Avatar

Wat lullen mensen over dat al die stones op aarde zijn haha.
Dat alle Avengers Engels spreken en alle badguys in het universum zoals Thanos ook is dan weer wel normaal. Hahahaha.

Frietgezicht

Avatar

@ Mastel of Films, heb je die clip ergens? Klinkt goed.

Master Of Films

Avatar

De uitgelekte Infinity War GOTG/Thanos clip was hier op FT te zien via Vimeo. Maar daar Disney was niet zo blij mee, aangezien er nog VFX afgewerkt moest worden. Dus weggehaald.

De clip liet ook zien dat er nog humor aanwezig was.
afbeelding
Niemand die het stop teken begreep van Starlord = humor.

Er zat wellicht ook nog een spoiler in mbt Collector. Maar ach dat is toch een minor karakter.

Robbepost

Avatar

Uhm nee friet ik had het normaler gevonden als Thanos Grieks zou praten.
Hela vind ik meer een oostblok type en Malekith een te lang ingevroren Zwitser.

Frietgezicht

Avatar

@ Robbe hahaha,maar toch talen die we op de aarde spreken.
Maar goed,voor een Duitse Thanos kunnen we in Duitsland naar de bios.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Malekith een te lang ingevroren Zwitser."
Leuk en aardig, maar Zwitserland heeft 4 officiele talen.
Malekith kan alle kanten opgaan. Enorm verwarrend voor Amerikanen die niet eens Dutch van Deutsch kunnen onderscheiden :P

chefry1983

Avatar

De laatste infinity stone heeft nog een onbekende locatie. We wachten af waar deze zich bevind. Goed artikel filmtotaal. Ik heb alleen ragnarok nog niet gezien. Voor de rest ben ik op de hoogte van alles. Nog maar een paar maanden wachten totdat infinity war uitkomt

nieuwslaatste nieuws

meest populair