De zes Infinity Stones die Thanos zoekt in 'Avengers: Infinity War'

De zes Infinity Stones die Thanos zoekt in 'Avengers: Infinity War'

Daar waar het om draait in de film.

In de eerste beelden uit Avengers: Infinity War zagen we dat Thanos (Josh Brolin) in deze derde Avengers-film twee Infinity Stones in zijn handschoen heeft. Deze "Infinity Stones" zijn stenen met restanten van de zes singulariteiten die voor het ontstaan van het Marvel-universum bestonden. Iedere steen heeft zijn eigen unieke kracht. Gebundeld in de Infinity Gauntlet vormen de stenen de grootste, ongeëvenaarde kracht in het universum. Hieronder een blik op die uiterst belangrijke stenen die regelmatig terugkeren in het Marvel Cinematic Universe.

De zes stenen heten de Space Stone, Mind Stone, Reality Stone, Power Stone, Time Stone en Soul Stone. In de Marvel-films duiken ze in eerste instantie op als een krachtig artefact onder een andere naam. Uiteraard barst het hieronder van de spoilers voor de reeds verschenen delen.

Bekijk de afbeelding
Tesseract - Space Stone

In Iron Man 2 (2010) duiken de stenen voor het eerst op, in de vorm van een tekening. Pas in de after credit scène van Thor (2011) is voor het eerst de Tesseract te zien, welke de Space Stone bevat. De blauwe steen geeft de gebruiker toegang tot iedere plaats in het universum. Ook kunnen er wapens mee gemaakt worden.


Ook blijkt de Tesseract een belangrijk voorwerp in Captain America: The First Avenger. De slechterik Red Skull (Hugo Weaving) tracht deze onder controle te krijgen, maar dit wordt hem uiteindelijk fataal. De Tesseract keert vervolgens terug in The Avengers (2012) en is dan zo'n 70 jaar in handen geweest van Howard Stark, de vader van Tony Stark (Robert Downey Jr.). Met de Tesseract opent Loki (Tom Hiddleston) een poort voor het leger van Thanos, maar na de eerste overwinning van de Avengers brengt Thor (Chris Hemsworth) de Space Stone naar Asgard, waar de steen langere tijd zal verblijven. In de trailer van Infinity War zien we dat Loki de Tesseract overhandigt aan iemand, hoogstwaarschijnlijk Thanos.

Loki's Scepter - Mind Stone

De "Scepter" die Loki van Thanos in ruil voor zijn leven heeft gekregen, bevat de Mind Stone. Met de blauw gekleurde staf en de kracht van de gele steen moet Loki de Tesseract ophalen van de aarde. De Mind Stone geeft de gebruiker grootse mentale krachten, bijvoorbeeld om mensen zijn wil op te leggen. Ook zou het de intelligentie van de gebruiker vergroten.


Na The Avengers valt de Scepter in handen van S.H.I.E.L.D. en vervolgens HYDRA. Onder meer Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) heeft haar krachten te danken aan de Mind Stone. In Avengers: Age of Ultron (2015) komt Vision (Paul Bettany) tot leven via de steen en deze zit nog altijd in zijn voorhoofd. In de trailer van Infinity War tracht Thanos de steen van Visions hoofd te trekken. Of het lukt...

Aether - Reality Stone

In Thor: The Dark World (2013) zien we hoe Jane Foster (Natalie Portman) per ongeluk de Aether ontdekt en geïnfecteerd raakt. De rode stof / steen blijkt de Reality Stone te bevatten en de gebruiker kan met de steen de realiteit manipuleren. Hiermee krijgt de gebruiker enorme krachten en uithoudingsvermogen. Nadat de slechterik Malekith is verslagen, wordt ook deze steen overgedragen naar Asgard. Daarna wordt de kracht overhandigd aan The Collector (Benicio Del Toro).


Orb - Power Stone

De "Orb" is het object waar iedereen naar op zoek is in Guardians of the Galaxy (2014) en in die film wordt er voor het eerst een duidelijk beeld gegeven op de zes Infinity Stones. De paarse Power Stone bevindt zich in de Orb en de gebruiker krijgt enorme krachten.


In Guardians Vol. 1 belandt deze krachtige steen in handen van Ronan the Accuser (Lee Pace) die de steen eigenlijk aan Thanos moet geven. Hij kiest er echter voor de kracht zelf in te zetten om de planeet Xandar te verwoesten en later Thanos te doden. Met een dansje voorkomt Star-Lord (Chris Pratt) het plan en de steen wordt op dit moment veilig bewaard door Nova Prime Irani Rael (Glenn Close) op Xandar.

Eye of Agamotto - Time Stone

Ook deze steen is nog maar in één film echt te zien geweest, namelijk in Doctor Strange (2016). De groene steen heeft de kracht om tijd te beheersen en dit zagen we Strange (Benedict Cumberbatch) dan ook doen. Aan het einde van zijn film heeft de nieuwste Avenger de krachtbron helemaal onder controle. In Thor: Ragnarok, de film die direct aansluit op Infinity War, zien we Strange kort met zijn ketting, als hij Thor en Loki ontmoet.


Wakanda (?) - Soul Stone

De locatie van de zesde en laatste steen is tot op heden onbekend, maar het kan niet anders dan dat de kracht van deze steen het hart is van Wakanda, het thuisland van Black Panther (Chadwick Boseman). Dit land met ongekende welvaart en een krachtige technologische en spirituele ontwikkeling zien we begin volgend jaar in Black Panther en zal daarna het decor zijn van een enorm slagveld in Infinity War.


Zo dat waren de zes stenen. Is deze lijst een beetje compleet? Of mis je nog iets? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair