Robin Williams zat geregeld aan Paw Dawber tijdens Mork & Mindy

Maar daar had de actrice geen last van.

Het Harvey Weinstein schandaal zorgde natuurlijk voor honderden seksuele aanklachten wereldwijd, maar de meeste kwamen toch wel uit Hollywood. Na de #MeToo en de Time's Up bewegingen verloren heel wat belangrijke mensen hun aanzien en baan, nadat ze werden aangeklaagd voor seksuele intimidatie, betasting en zelfs verkrachting. Nu laat Mork & Mindy actrice, Paw Dawber, weten dat ze geregeld werd betast door Robin Williams.

De twee speelden de hoofdrollen in de comedyserie van 1978 t/m 1982, maar volgens Dawber ging Williams vaak wel erg ver: ''Ik hield echt van Robin en Robin hield echt van mij. Er was zeker een klik. Toch heeft hij wel heel wat 'vieze' dingen gedaan, al heb ik dat nooit storend gevonden. Ik bedoel, hij deed alsof hij seks met me had, pakte me vaak vast en hij trok regelmatig aan mijn kleren. Hij deed dat waarschijnlijk bij veel mensen, maar ik vond het nooit vervelend. Het was eerlijk gezegd zelfs wel leuk!''

''Hij had die magie. Als ik het zo vertel klinkt het waarschijnlijk als erg storend en verkeerd, maar hij was zo onschuldig. Hij keek me dan aan en greep me dan in een keer bij mijn borsten en zette het dan op een rennen. En daar kon hij gewoon mee weg komen. Het was eind jaren zeventig, dat speelde toen allemaal veel minder dan vandaag de dag''.

Maar zij is niet de enige van de Mork & Mindy crew die zich uitliet over William's gedrag; zo ook producent Howard Storm: ''We zaten dan bijvoorbeeld midden in een scene en dan kneep hij haar in een keer in haar bil of borst. Dan konden we de scene opnieuw beginnen. Dat was gewoon Robin, zo zat hij in elkaar. Hij vond dat grappig, maar hij kon er mee wegkomen. Hij zou zelfs met een moord weg hebben kunnen komen!

Ook producent Gary Marshall had een soortgelijk verhaal: ''Robin deed al zijn kleren uit en stond daar dan, in het midden van een scene, compleet naakt en ging dan onverstoorbaar door met acteren. Het doel in zijn leven leek toen wel om Pam Dawber te laten blozen''. Toch lieten ze alle drie weten dit gedrag van Williams nooit storend gevonden te hebben.



NieuwsFilm

meest populair