Edward Norton noemt overleden brandweerman moedig na brand op set

De acteur/regisseur werkte aan zijn volgende film toen een vlammenzee ontstond.

Via een bericht op Instagram heeft Edward Norton onthuld dat de cast en crew van Motherless Brooklyn niet verantwoordelijk is voor de brand die vorige week donderdag uitbrak en het leven van brandweerman Michael Davidson opeiste.

Norton: "Sommige nieuwszenders hebben gerapporteerd dat de brand op de set uitbrak. Dit is onjuist. Naar het schijnt begon de brand in de kelder van het gebouw waar we werkten. We filmden in een kroeg en een appartement in het gebouw toen onze mensen de stijgende rook opmerkten. Er is gerapporteerd dat ik degene ben die de rook had geroken en alarm sloeg. Dit is onjuist. Ik was buiten het gebouw en bereidde een filmopname voor."

Volgens Norton (de regisseur van de film) was het de eerste regieassistent die de geur van de brand rook. Hij en de rest van de crew spoorden daarna de bron van de brand op, ontruimden de cast en crew, en belden de brandweer op. "Daarna verplaatsten we onze apparatuur en voertuigen, zodat de FDNY (New York City Fire Departement) onbelemmerde toegang had," aldus Norton.

De acteur meldt overtuigd te zijn dat als zij niet snel hadden gehandeld, de bewoners van het gebouw zouden zijn omgekomen. Uiteraard spreekt hij ook uit over de brandweerlieden. "Nog nooit heb ik zulke moed van dichtbij meegemaakt. Ik heb zo'n ontzag voor die soort onzelfzuchtige dapperheid. Het is verschrikkelijk dat één van de mannen die we naar binnen zagen rennen zijn leven is kwijtgeraakt."

De ellende vond plaats in Harlem, 's avonds laat rond elven. Davidson is 37 jaar oud geworden en laat een vrouw en vier dochters achter. Vijftien jaar lang voerde hij zijn werk uit en is daar eveneens voor beloond met diverse onderscheidingen. Twee andere brandweermannen raakten ook gewond, maar bleven buiten levensgevaar.



NieuwsFilm

meest populair