Algemeen

'Ready Player One' schrijver maakt ROM-film

Hasbro wil daarmee een filmuniversum creëren dat ook 'Transformers' en 'G.I. Joe' verbindt.

door Kaj van Zoelen om 10:40 in Algemeen
Terwijl Ready Player One op het punt staat om wereldwijd in de bios te verschijnen, heeft scriptschrijver Zak Penn een nieuwe job gevonden: het schrijven van een ROM film.

Paramount zit verlegen om nieuw filmhits en filmreeksen, gezien hoe matig het de laatste jaren gaat met hun films, en nu moet een stuk speelgoed redding brengen: De studio wil een Hasbro filmuniversum gaan maken, waarbij een film gebaseerd op het ROM poppetje uit de jaren zeventig de eerste moet worden.

Wat is ROM? Een speelgoedpop die eind jaren zeventig door Hasbro werd geïntroduceerd, waarna Marvel de rechten kreeg om er een reeks strips over te maken. ROM, of ROM de Spaceknight, is een robot die van de technologisch superieure planeet Galadar komt. In de strips vechtte hij tegen een ras van aggressievelingen genaamd Dire Waiths, die van vorm kunnen veranderen met behulp van magie. Hun strijd verplaatste zich door het universum heen, en belandde op onze Aarde.

Penn beweerd nu uiteraard een fan van Hasbro te zijn en altijd van ROM gehouden te hebben. De schrijvers en regisseurs van onder andere het nu draaiende Game Night, John Francis Daley en Jonathan M. Goldstein zeiden begin dit jaar nog dat de kans op een ROM-film nihil was, maar na hun vertrek zag Penn er dus meer in.

Hasbro wil al jaren een filmuniversum gebaseerd op hun speelgoed, waarin ook de Transformers-films en G.I. Joe-films aan elkaar verbonden worden.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Zou 't een ROM-com worden?

Moviewheels

Avatar

Leuk idee : gaat 'm niet worden.....

Dr.Freud

Avatar

Robocop meets Buzz Lightyear in een gevecht tegen tovenaars en magiërs om G.I. Joe een plaats te geven naast de Transformers. Hoe je het ook wendt of keert, klinkt gewoon als een slecht plan.

nieuwslaatste nieuws

meest populair