Uwe Boll pissig op Warner Bros. en Dwayne Johnson's 'Rampage'

Uwe Boll pissig op Warner Bros. en Dwayne Johnson's 'Rampage'

Een hoop scheldwoorden vanwege een titel.

De kwaliteit van Uwe Boll's films roepen voortdurend vraagtekens op (zie titels als House of the Dead, Alone in the Dark en In the Name of the King), maar één ding is zeker: de Duitser weet je altijd aan het lachen te krijgen. Eerder beschuldigde hij Phantom Tread-regisseur Paul Thomas Anderson van het stelen van een BloodRayne-poster, nu heeft de 52-jarige filmmaker zich op Rampage gestort. Warner Bros. en hoofdrolspeler Dwayne Johnson worden aardig zwartgemaakt.

De reden is niet zo vreemd: geld. Boll heeft namelijk een trilogie gemaakt die dezelfde naam draagt. Nu is de regisseur bang dat zijn Rampage-titels minder geld zullen opbrengen. Daarom eist hij dat Warner Bros. de naam van hun avontuurlijke actiefilm aanpassen, anders zal hij ze aanklagen. Via Twitter onthulde de Duitser enkele vermakelijke, zij het heetgebakerde gedachtes over de industrie van Hollywood.

Zo begon hij met: "Deze nieuwe, nep 'Rampage'-film kan de tering krijgen. Het publiek zal een kaartje kopen, plaats nemen in de zaal. Ze zijn opgewonden om Bill Williamson weer te zien. Dan verschijnt de titel: 'RAMPAGE.' Opeens zit een gorilla te kakken, en vechten een alligator en een wolf met elkaar om wie eraan mag ruiken. Daarna zal niemand mijn 'Rampage'-films ooit meer zien," vertelt Boll, nadat hij het acteerwerk van The Rock ook onderuithaalt.


"We leven nu in een wereld waar onafhankelijke films dood zijn," gaat de Duitser verder,

Ook kon Boll het niet laten om andere blockbusters aan te vallen, nadat hij Johnson's Rampage met het eerder uitgekomen Jumanji: Welcome to the Jungle vergeleek. "Het lijkt eerder op een typische, feelgood, popcorn, bullshit-film die filmstudio's maken om Amerika nog meer te hersenspoelen. Daaronder vallen films als 'Transformers' en 'Avengers.' Die helpen het militair-industriële complex in Amerika te winnen en zorgt ervoor dat idioten zoals Trump president kunnen worden. Ze zouden zeggen dat de Aarde plat is als ze ervan kunnen profiteren."

NieuwsFilm

meest populair