Celebrity

Bill Nighy haatte acteren

'Captain Jones' was niet voldaan.

door FilmTotaal om 17:55 in Celebrity
De Britse film- en televisieacteur Bill Nighy (Okja, Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) heeft in een openhartig interview met The Radio Times verteld het acteervak jarenlang te hebben gehaat. "Ik was zo ongelukkig dat ik er eigenlijk helemaal mee wilde stoppen", zegt Nighy onder andere over zijn minder fijne jaren in de filmindustrie.

"Het is niet dat het onplezierig is om dit werk te doen, maar ik voelde me nooit helemaal voldaan", vertelt de 68-jarige acteur aan The Radio Times. Nighy voelde zich dus niet helemaal op zijn plek en dat gevoel had hij jarenlang. Die gevoelens waren zelfs zo sterk dat de acteur gerust durft te zeggen dat hij 'haat' koesterde tegenover zijn eigen vak.

Nighy, die vooral bekend is voor zijn rollen in Love Actually (2003) en de Underworld-franchise (sinds 2003), vertelt dat hij daarom vaak aan stoppen dacht. "Ik dacht er vaak aan om er maar gewoon mee te stoppen. Misschien niet dagelijks, maar wel wekelijks".

"Alleen het eindresultaat is prettig, maar het hele proces ervoor niet", licht Nighy verder toe. De reden dat hij toch doorging met acteren is omdat hij geen andere carrièremogelijkheden kon bedenken. Ook vertelt hij nog dat hij absoluut niet naar zijn eigen werk kan kijken.

NieuwsFilm

meest populair