Kate Mara over 'House of Cards' collega Kevin Spacey

Kate Mara over 'House of Cards' collega Kevin Spacey

De actrice laat zich uit over de serie, de hoofdrolspelers en het laatste seizoen.

Kevin Spacey verloor al zijn aanzien nadat hij meerdere keren door een aantal mannen werd aangeklaagd voor seksuele intimidatie en misbruik. Hij werd volledig uit Ridley Scott's All The Money in the World geknipt maar hij werd ook ontslagen uit zijn rol in House of Cards, de uiterst populaire Netflix serie. Nu laat Kate Mara, die een belangrijke rol speelde in de serie, zich erover uit.

Helaas gaf de actrice niet echt een duidelijk antwoord op de vragen m.b.t. dit onderwerp en leek ze dit ook ietwat te vermijden; toen haar rechtstreeks gevraagd werd naar haar House of Cards werk, waarin ze de nodige scenes deelde met Spacey, zei ze alleen: ''Ik had het super naar mijn zin, de tijd dat ik aan de serie heb meegedaan''. Toen de reporter naar wat meer details vroeg zei Mara alleen: ''Ik wist er niks vanaf, dit hele verhaal is voor mij nog steeds erg choquerend en verwoestend''.

Toch is Mara wel blij dat Robin Wright nu de touwtjes in handen heeft: ''Ik vind het geweldig dat de show verder gaat met Robin. Ze is een van mijn favoriete actrices en ik hoopte al vanaf de eerste dag dat zij op een gegeven moment het stokje zou overnemen. Haar personage, maar ook Robin zelf, zijn sterke vrouwen. Ik kijk in ieder geval heel erg uit naar het nieuwe seizoen!''

Mara is ook blij dat Wright nu de leidende rol krijgt, aangezien zij zich inzet voor meer sterke en belangrijke vrouwen-rollen: ''Ik denk dat vanwege het feit dat iedereen er nu zo van op de hoogte is en er nu zoveel over gesproken wordt, het goed is om te zien dat vrouwen daadwerkelijk een echt belangrijke rol spelen''.

Mara zal deze maand zelf nog te zien zijn in de film Chappaquiddick, gebaseerd op het uit 1969 waargebeurde verhaal toen de Amerikaanse senator Ted Kennedy (gespeeld door Jason Clarke) en Mary Jo Kopechne (Kate Mara) een auto-ongeluk hadden en in de rivier belandden. Kopechne verdronk in de auto terwijl Kennedy naar de oever wist te zwemmen en vluchtte zonder de politie te waarschuwen.

Mara liet ook weten waarom ze deze rol accepteerde: ''Ik denk dat het belangrijk is deze verhalen te vertellen, vooral voor de jongere mensen die weinig afweten van dat tijdperk en dat ongeluk. Het is belangrijk dat te delen en er zo iets van te leren''.

NieuwsFilm

meest populair