Celebrity

Nicolas Cage hoopt dat Marvel een 16+ 'Ghost Rider'-film zal maken

"Het is een film die gemaakt zou moeten worden."

door Rik Timmer om 07:23 in Celebrity
Als er iemand is die het succes van Marvel toejuicht, dan is het Nicolas Cage wel. De liefhebber van stripboeken sprak met JoBlo over de vele superheldenfilms die we hebben gekregen en nog zullen krijgen. Ook werd er natuurlijk gevraagd naar Ghost Rider en diens vervolg, waarin Cage de hoofdrol speelt. Volgens de 54-jarige acteur verdienen de films veel beter en hij weet de oplossing. Een R-Rating.

Oorspronkelijk wilde Cage ook een Ghost Rider-film maken met een hoger kijkcijfer, maar dat lukte destijds niet. "Toen die films gemaakt werden had Marvel het proces nog niet uitgewerkt. Nu wel en weten ze precies wat ze doen en het werkt prima voor ze. 'Ghost Rider' was echter een film die altijd R-Rated had moeten zijn. David Goyer had een briljant script, dat ik met hem wilde doen, maar om welke reden dan ook lieten ze ons die film niet maken."

"Maar het is een film die gemaakt zou moeten worden," gaat de Amerikaan verder. "Niet met mij, vanzelfsprekend, maar hij zou R-Rated moeten zijn. 'Deadpool' was dat ook en deed het geweldig. 'Ghost Rider' was ontworpen als een enge superheld met een hoger kijkcijfer en dat hadden ze toen gewoon nog niet uitgewerkt."

In hetzelfde interview, hier terug te lezen, gaat Cage dieper in op zijn liefde voor stripboeken. Zo legt hij uit dat het vooral de kleuren waren die hem overwonnen. Hij kon wel urenlang naar de voorpagina van een Hulk-stripboek staren. Toentertijd wilde de acteur ook dolgraag superheldenfilms zien, maar dat ging lastig vanwege technische achterstanden.

"Ik wilde niets liever dan de Hulk in een film tot leven zien komen op een geloofwaardige, originele manier. Maar de technologie was er toen nog niet. Elke keer wanneer ze het probeerden zag het er maf uit. Elke stripboek zag er maf uit. En ik wist dat toen de technologie zover was dat ze de verhalen konden vertellen, de kleurrijke verhalen, dat het stripboekformaat het grote scherm zou overnemen."

Cage is overigens ervan overtuigd dat er geen superhelden-vermoeidheid bestaat. Bioscoopgangers zullen altijd naar zulk soort spektakel verlangen. "Het gaat nergens naartoe. Het is er om te blijven. Ik denk niet dat het als de western zal uitsterven. Nee, het zal voor altijd hier blijven en dat is een goede zaak. Want het is geweldige entertainment en het is voor het gehele gezin. Het is leuk, kleurrijk en het is spannend."

nieuwslaatste nieuws

meest populair