'Rogue One' was een vreselijke puinhoop

'Rogue One' was een vreselijke puinhoop

Aldus schrijver en afrondend regisseur Tony Gilroy.

Voorafgaand aan de verschijning van Rogue One: A Star Wars Story verschenen er veel berichten over productieproblemen. De regisseur functioneerde niet, het verhaal werd tussentijds aangepast en er waren peperdure heropnames. De film deed het uiteindelijk prima en werd door de fans goed ontvangen. Nu is er iets meer duidelijkheid over de "vreselijke puinhoop" achter de schermen.

Tijdens een podcast van The Moment With Brian Koppelman deed Tony Gilroy een boekje open. Gilroy herschreef tussentijds het script en overzag de ingrijpende reshoots en post-productiefase. Dit omdat Walt Disney niet tevreden zou zijn geweest met het werk van regisseur Gareth Edwards. Vooral het einde van de film zou veel problemen hebben gehad.

"Ik startte na de director's cut. Ik ben nooit geïnteresseerd geweest in Star Wars, nooit. Dus ik had er geen enkel ontzag voor. Ik was er niet bang voor, maar zij zaten in een moeras... Ze zaten in een enorm vervelende positie, dus het enige dat ik kon doen was deze verbeteren," aldus Gilroy, die uiteindelijk verantwoordelijk was voor zo'n 40 procent van de film.

"Als je kijkt naar Rogue, alle problemen met Rogue, alle onduidelijkheid... en de vreselijke puinhoop; het was uiteindelijk heel erg makkelijk om het op te lossen. Aangezien ik was van 'dit is een film, jongens, waarin iedereen dood gaat.' Dus het is een film over opoffering," vervolgt Gilroy. "Het draait allemaal om de vraag waarom deze personages zichzelf opofferen. En je moet ze oprecht motiveren en daar moet elke scène om draaien. En is dat het thema, dat iedereen dood gaat en zich opoffert? Zo dacht ik erover ja."

En wat vindt hij van het eindresultaat? Gilroy: "In veel opzichten vind ik Rogue niet een echte Star Wars-film. Voor mij is het een Battle of Britain-film."

Kortom, Gilroy kwam, zag en overwon. En dat is wat Rogue One klaarblijkelijk nodig had. De ontvangst was prima (Rotten Tomatoes = 85%) en er werd een dikke $1 miljard opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.



NieuwsFilm

meest populair