Zoe Saldana: "Hollywoodelite kijkt op Marvel neer"

Saldana is daar niet blij mee.

FilmTotaal 6 april 2018 17:12 in Celebrity
Actrice Zoe Saldana (Avengers: Infinity War, Avatar 2) verdient veel knaken met haar vele verschijningen in allerlei blockbusterfilms. Saldana is dan ook razend populair. Desondanks kijkt de Hollywoodelite op haar en haar superheldencollega's neer, zo vertelt ze in een recent interview met een online magazine.

Tegenover het digitale magazine PorterEdit vertelt actrice Zoe Saldana dat filmstudio's en acteurs die actie- en superheldenfilms minder erkenning voor hun werk krijgen dan andere takken binnen de filmindustrie. "Regelmatig spreek ik met mensen uit de industrie die echt ontzettend goed zijn in hetgeen zij doen, maar absoluut elitair en minachtend tegenover films als die van Marvel of acteurs zoals mijzelf staan. Ze denken dat wij letterlijk alles voor het geld doen", vertelt Saldana, die zelf als de groene alienheldin Gamora te zien is in het Marvel Cinematic Universe.

Volgens Saldana slaat die negatieve houding helemaal nergens op, want volgens haar zijn het juist de acteurs in superheldenfilms die een leidende rol hebben als het gaat om hun inzet voor goede doelen en de gemeenschap. De 39-jarige actrice vertelt: "Wij zijn juist de acteurs die de jongere generaties weten te inspireren en ook de tijd vrij maken om kinderen te bezoeken die wel een oppepper kunnen gebruiken". Volgens de moeder van drie zou de Hollywoodelite dat veel meer moeten waarderen. "De elite zou eens een beetje meer erkenning moeten gaan tonen voor het feit dat superhelden veel voor een kind kunnen betekenen. Kinderen vinden ons belangrijk", aldus Saldana.

NieuwsFilm

meest populair