Celebrity

Zoe Saldana: "Hollywoodelite kijkt op Marvel neer"

Saldana is daar niet blij mee.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 17:12 in Celebrity
Actrice Zoe Saldana (Avengers: Infinity War, Avatar 2) verdient veel knaken met haar vele verschijningen in allerlei blockbusterfilms. Saldana is dan ook razend populair. Desondanks kijkt de Hollywoodelite op haar en haar superheldencollega's neer, zo vertelt ze in een recent interview met een online magazine.

Tegenover het digitale magazine PorterEdit vertelt actrice Zoe Saldana dat filmstudio's en acteurs die actie- en superheldenfilms minder erkenning voor hun werk krijgen dan andere takken binnen de filmindustrie. "Regelmatig spreek ik met mensen uit de industrie die echt ontzettend goed zijn in hetgeen zij doen, maar absoluut elitair en minachtend tegenover films als die van Marvel of acteurs zoals mijzelf staan. Ze denken dat wij letterlijk alles voor het geld doen", vertelt Saldana, die zelf als de groene alienheldin Gamora te zien is in het Marvel Cinematic Universe.

Volgens Saldana slaat die negatieve houding helemaal nergens op, want volgens haar zijn het juist de acteurs in superheldenfilms die een leidende rol hebben als het gaat om hun inzet voor goede doelen en de gemeenschap. De 39-jarige actrice vertelt: "Wij zijn juist de acteurs die de jongere generaties weten te inspireren en ook de tijd vrij maken om kinderen te bezoeken die wel een oppepper kunnen gebruiken". Volgens de moeder van drie zou de Hollywoodelite dat veel meer moeten waarderen. "De elite zou eens een beetje meer erkenning moeten gaan tonen voor het feit dat superhelden veel voor een kind kunnen betekenen. Kinderen vinden ons belangrijk", aldus Saldana.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Zullen wel jaloers zijn dat de films het zo goed doen en zullen wel te weinig aandacht krijgen.

Tycho Nestoris

Avatar

Het is misschien eens leuk voor kinderen om iets anders te kijken dan die eeuwige superheldenfilms. Diversiteit kan nooit kwaad. Begrijp eigenlijk niet goed waarom deze actrice het überhaupt heeft over kinderen in dit interview.

chazillionair28

Avatar

@tycho nestoris ben er ook zeker een voorstander van, maar noem eens een paar voorbeelden voor kinderen ?

Er worden nauwelijks nog films gemaakt voor kinderen op animatie na.

Frietgezicht

Avatar

Elite? Als ik kijk welke acteurs en actrices deze eeuw in superheldenfilms te zien geweest zijn zitten daar toch ook aardig wat van die elite bij.
Van een Morgan Freeman tot een Michael Douglas, van een Gary Oldman tot Samuel L Jackson,van een Ben Kingsley tot een Robert Redford en zelfs Vin Diesel maakt er deel van uit.
Zo kun je nog wel even doorgaan.

Als ik dat salaris kreeg mag de hele wereld op mij neerkijken.

Dat met een camera erbij kids helpen is ook zo misselijkmakend. Doe dat eens zonder dat je het aan de wereld wilt verkondigen.

YadMedia

Avatar

En de elitebl heeft bij deze groot gelijk ook. Genoeg van elke week een ander super Hero films

horizon

Avatar

Ik heb genoeg van historische films met Daniel blergh-lewis.

Maar ook van generieke paint-by-numbers superheldenfilms.

Ha

horizon

Avatar

PS, Ken meneer day-lewis niet. Kan best toffe peer zijn maar zijn manier van acteren vind ik tergend.

GreenHornet

Avatar

Kijk maar naar de Oscars waar was Logan

RoberPaulsen

Avatar

Wereldberoemd, miljonair en nog wat gevonden om over te zeuren. Knap hoor.

Misschien heeft het ermee te maken dat we ieder jaar zo'n 20 films binnen één universum te zien krijgen? Kopie op kopie op kopie....

Baba Yaga

Avatar

Ik vraag mij wel af wie zij onder elite verstaat. Zoals frietgezicht aangaf hebben heel veel bekende acteurs de afgelopen jaren in superheldenfilms gespeeld. Als ik aan elite denk dan denk ik bijvoorbeeld aan leonardo dicaprio, tom cruise en brad pitt. niet de allerbeste acteurs maar wie zijn groter dan deze drie wat betreft roem?

Artificialis

Avatar

Films zijn in eerste instantie een vorm van entertainment. En nergens ligt het entertainmentgehalte zo hoog als bij de films van Marvel. De minachting van de Hollwoodelite komt uitsluitend voort uit jaloezie.

Baba Yaga

Avatar

^ Dat is jouw mening. nergens ligt de entertainment gehalte hoger dan een marvel film? Waar heb je het over man.

chefry1983

Avatar

^ +1
en friet krijgt ook een +1
Superheldenfilms zijn op dit moment gewoon hot. Over een paar jaar kan dat best afgelopen zijn en gaan we over op een nieuwe rage qua films.
Hollywood elite zijn voldoende aanwezig in superheldenfilms en velen zetten een prima rol neer als goederik of slechterik

Sunspot

Avatar

Wat is dat gezeik over te veel superheldenfilms, zo is dat gewoon niet.

Niet elke week, zelfs niet elke maand.

Mensen willen gewoon ontsnappen af en toe,kan je wel lekker met 'intellectueel' aan films komen, maar dat is niet waar mensen altijd behoefte aan hebben.

Wat is er mis met superheldenfilms, in een wereld als dit, waar je weet dat je niks kan doen aan ellende, of wat dan ook.

superhelden kunnen dat wel en mensen verplaatsen zich er in soms, heel even, even puur entertainment.

Waarom moet je daar op neerkijken, snap dat echt niet.

En welke films zijn dan superieur, geen 1 film wat mij betreft.

Wat superieur is, nou, wat dacht je van documentaires, leuk gebracht, werkelijk gebaseerd op onderzoek, wetenschappelijk.

Daarom hou ik ook zo van docu's.

ThomasOMalley

Avatar

Artificialis "nergens ligt het entertainmentgehalte zo hoog als bij de films van Marvel"
Hahahahahaha ja ligt eraan hoe laag je de lat legt natuurlijk.

centr1no

Avatar

Saldana heeft het niet over DE hollywood elite maar over collega's die zich elitair gedragen omdat ze bepaalde films en genres te min vinden.

benjamin

Avatar

Artificialis "De minachting van de Hollwoodelite komt uitsluitend voort uit jaloezie."
Waarop zou de 'elite' dan jaloers moeten zijn?

horizon

Avatar

Het financiële succes bij het grote publiek?

Artificialis

Avatar

Baba Yaga "^ Dat is jouw mening. nergens ligt de entertainment gehalte hoger dan een marvel film? Waar heb je het over man."

ThomasOMalley "Hahahahahaha ja ligt eraan hoe laag je de lat legt natuurlijk. "

Duidelijk geen fans. Ik ben dat wel. Ik verveel me nooit in dit soort films. Jammer dat jullie er geen plezier mee kunnen beleven. Ik kan in ieder geval geen film bedenken waar ik momenteel meer naartoe leef dan Avengers: Infinity War.

benjamin "Waarop zou de 'elite' dan jaloers moeten zijn? "

Omdat de films zowel door het publiek en de critici zeer goed worden ontvangen en een financieel succes zijn.

benjamin

Avatar

Artificialis "Omdat de films zowel door het publiek en de critici zeer goed worden ontvangen en een financieel succes zijn."
Als het echt gaat over de 'elite', gaat het om mensen die toch al redelijk wat bereikt hebben en dus mij niet echt zo veel reden te hebben om jaloers te zijn omdat anderen ook succes kennen.

Artificialis

Avatar

benjamin "Als het echt gaat over de 'elite', gaat het om mensen die toch al redelijk wat bereikt hebben en dus mij niet echt zo veel reden te hebben om jaloers te zijn omdat anderen ook succes kennen. "

Blijkbaar kunnen ze het niet uitstaan dat deze films het bij het publiek, de critici en aan de kassa zo goed doen. Het moet afgunst zijn, waar zou de minachting anders vandaan moeten komen?

benjamin

Avatar

Artificialis "Het moet afgunst zijn, waar zou de minachting anders vandaan moeten komen?"
Misschien gewoon op basis van wat ze van de films en het genre vinden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair