Cuarón's nieuwe film 'Roma' zorgt voor ruzie tussen Netflix en Cannes

Cuarón's nieuwe film 'Roma' zorgt voor ruzie tussen Netflix en Cannes

Netflix denkt erover het bekende filmfestival te boycotten...

Regisseur Alfonso Cuarón wist hoge ogen te gooien met zijn laatste film, Gravity. Het is dus geen wonder dat veel mensen met smart uitkijken naar zijn volgende film, Roma. Toch zorgt de film nu al voor de nodige ophef tussen twee bekende namen in de filmwereld: de streaming-gigant Netflix en het wereldberoemde filmfestival van Cannes.

De laatste paar maanden loopt het niet zo lekker tussen de twee; de bazen bij het Cannes festival lieten een tijdje geleden al weten dat er bepaalde regels zullen worden toegepast die streaming-sites zoals Netflix niet veel goed zullen doen. Zo wil Cannes de films die uitkomen tijdens het festival ook een korte tijd in de Franse bioscopen draaien. Maar daar is Netflix het absoluut niet mee eens, aangezien ze op die manier kijkers kunnen verliezen. Netflix heeft nu zelfs gedreigd het filmfestival te boycotten.

Cuarón's Roma zou normaalgesproken in Cannes te zien zijn en pas daarna op Netflix. Netflix heeft nu laten weten dat als Cannes deze nieuwe regel doorzet, Netflix dan de nodige films weigert te vertonen op het beroemde filmfestival zoals Roma maar ook Paul Greengrass' Norway, Jeremy Saulnier's Hold the Dark, Orson Welles' The Other Side of the Wind en Morgan Neville's documentaire They'll Love Me When I'm Dead.

Het zou een grote klap zijn voor Cannes als ze al deze films niet zouden kunnen vertonen; Roma wordt zeker gezien als een van de grote namen op het festival. Het is afwachten om te zien hoe dit uitpakt en om te horen wat regisseur Cuarón er zelf precies van vindt...



NieuwsFilm

meest populair