Russell Crowe's 'Art of Divorce'-veiling levert 3.7 miljoen dollar op

Russell Crowe's 'Art of Divorce'-veiling levert 3.7 miljoen dollar op

De acteur kreeg het voor elkaar vele filmrekwisieten te verkopen, waaronder uit 'Gladiator.'

Eenmaal... andermaal... En verkocht! Zoals beloofd heeft Russell Crowe drie kamers aan filmrekwisieten geveild om zodoende de scheiding van zijn ex (zangeres Danielle Spencer) officieel achter zich te laten. Het tweetal is al sinds eind 2012 niet meer bij elkaar, maar het ondertekenen van de papieren verliep erg traag. Om de separatie te vieren besloot de Australische acteur vele voorwerpen uit zijn films te verkopen. Missie geslaagd, kunnen we vermelden. In totaal zijn er 3.7 miljoen Australische dollars binnengehaald.

De veiling vond afgelopen zaterdag plaats in Australië, op Crowe's 54ste verjaardag en eveneens de trouwdag waarop hij en Spencer anno 2003 in het huwelijksbootje stapten. Via Facebook was de verkoop online te volgen. Deze droeg de naam The Art of Divorce. Naar verluidt had de acteur deze titel gekozen als kans om het verleden los te laten. Tegen Good Morning Britain zei hij dan ook: "Ik ben nooit iemand geweest die dingen uit elkaar haalde. Ik wilde juist altijd bouwen."

Tijdens de veiling zijn er meer dan 200 dingen verkocht, variërend uit filmrekwisieten en persoonlijke dingen die Crowe ooit eens aangeschaft had, zoals de schedel van een dinosauriër die hij dronken van Leonardo DiCaprio had overgenomen. Ook schilderij The Suitor van Charles Blackman moest uit het huis, hiervoor ontving de acteur bijna 440.000 dollar.

De populairste artikelen kwamen uiteraard uit Crowe's films, zoals Gladiator, Robin Hood, Cinderella Man en Master and Commander: The Far Side of the World. Zo bracht een Romeins borstharnas 152.500 op en een bijbehorend zwaard 85.400. Het kostuum dat Crowe in de laatstgenoemde film droeg haalde 140.300 binnen. De viool waarmee hij in het oorlogsdrama speelde was goed voor zo'n 164.700. Vind alles dat verkocht is hier terug. Wie zich verveeld of ontzettend veel van veilingen houdt kan hieronder eventueel The Art of Divorce terugzien. Bij elkaar duurt het zo'n vijfenhalf uur.





NieuwsFilm

meest populair