'Bumblebee'-scenariste aan de slag met DC's 'Batgirl'

'Bumblebee'-scenariste aan de slag met DC's 'Batgirl'

Warner Bros. geeft de moed niet op.

Hoewel het DC Extended Universe van Warner Bros. continue aangevallen wordt en weinig tot geen positieve recensies binnenkrijgt, gaan de makers gewoon lekker door. De superheldenfilms halen genoeg geld op en tonen aan dat er genoeg animo is voor de liefhebbers. Één van de titels die al een poos in de maak is, is Batgirl. Vorig jaar werd Avengers-regisseur Joss Whedon aangesteld om de film te verwezenlijken, maar nam in februari afstand omdat hij geen verhaal zou hebben. Dit is misschien nu opgelost.

Volgens The Hollywood Reporter heeft Warner Bros. scenariste Christina Hodson de missie gegeven om Batgirl vorm te geven. De film zal gebaseerd worden op de New 52-stripboeken waar DC Comics mee begon in 2011 - een herstart van het DC Universum. De vrouwelijke equivalent van Batman is door meerdere personages uitgebeeld. In de film wordt het echter Barbara Gordon, de dochter van James Gordon. Hem kennen we uiteraard als de hoofdcommissaris van Gotham City. In Justice League werd hij gespeeld door J.K. Simmons.

Christina Hodson heeft de laatste paar jaren niet stil gezeten. Zo werd het door haar geschreven Shut In twee jaar geleden uitgebracht en Unforgettable in 2017. Eind december krijgen liefhebbers van Transformers de kans om spin-off Bumblebee op het witte doek te zien. Deze is ook door haar gepend.

Als we de geruchten moeten geloven is Warner Bros. na het vertrek van Whedon op zoek naar een vrouwelijke regisseur. Het in dienst nemen van Hodson is overigens geen al te vreemde zet. De scenariste heeft namelijk meegeholpen met het schrijfwerk van de Birds of Prey-verfilming, een superheldenteam waar Barbara Gordon ook deel van uitmaakt.



NieuwsFilm

meest populair