'Deadpool'-acteur T.J. Miller mogelijk de cel in na dronken bommelding

'Deadpool'-acteur T.J. Miller mogelijk de cel in na dronken bommelding

Er hangt een celstraf van vijf jaar boven zijn hoofd.

Een bommelding van een maand geleden kan T.J. Miller vijf jaar van zijn leven kosten. De acteur uit tv-serie Silicon Valley en actiefilm Deadpool is afgelopen maandag gearresteerd nadat hij medio maart tijdens een treinreis de politie belde en meldde dat er een vrouw aanwezig was die mogelijk een bom in haar koffer had. Later werd echter geconstateerd dat de 36-jarige komiek iets te diep in het glaasje gekeken had en mogelijk wrok koesterde jegens het slachtoffer. De autoriteiten vinden dit alles behalve grappig en nemen nu maatregelen om Miller te vervolgen.

Toen hij met het vliegtuig vanuit Canada in New York aankwam, werd hij abrupt in de boeien geslagen. De volgende dag moest hij naar de federale rechtbank in New Haven. Daar kreeg Miller te horen dat - als hij schuldig bevonden wordt van het toespelen van valse informatie - maximaal vijf jaar celstraf kan krijgen. Na het betalen van de borg van 100.000 dollar was de acteur weer op vrije voeten.

Bekijk de afbeeldingHet incident vond plaats op 18 maart. Volgens medewerkers van de trein was Miller dronken ingestapt en werd hij later ruziënd gezien met een vrouw. Toen het voertuig in New Jersey was, telefoneerde hij de politie. Werkkrachten van spoorwegmaatschappij Amtrak hoorden ietwat later het nieuws en stopten de trein in Connecticut, zo'n 200 kilometer verderop. Daar werd de trein doorzocht, maar men kon geen bom vinden.

Of het een slechte grap van de acteur was, is niet bekend. Hij kwam met aardig wat details naar voren. Zo zei hij dat de bom vermoedelijk in de zwarte koffer van de passagier zat. Ze controleerde deze continue, maar haalde er niets uit, wat hij verdacht achtte. Ook zag ze eruit als iemand die de trein wilde verlaten zonder haar bagage. Als we de vrouw mogen geloven haalde Miller de stunt uit om wraak te nemen.

Bekijk de afbeeldingToen een politieagent via de telefoon contact opnam met Miller, ontdekte de agent dat er gesproken werd met een dubbele tong. De komiek zou hebben toegegeven dat hij inderdaad één glas rode wijn ophad. Zodra de wetsdienaar vroeg of Miller een psychische aandoening had, antwoordde hij: "Nee, absoluut niet. Dit is de eerste keer dat ik zo'n soort telefoontje heb gepleegd. Ik maak me zorgen om iedereen op deze trein. Iemand moet die dame onderzoeken."

Vorig jaar in mei kondigde HBO aan dat Miller tv-serie Silicon Valley zou verlaten en niet in het vijfde seizoen zal optreden. Kennelijk was dit een gezamenlijke beslissing - de acteur zou zich op zijn filmcarrière willen richten. Maar als we roddels van de set moeten geloven, dan is Miller eigenlijk ontslagen. Continue zou hij onder invloed van alcohol op de set zijn gekomen. Daar zocht hij eveneens mot.



NieuwsFilm

meest populair