Deal Disney en Fox waarschijnlijk in zomer 2019 rond

Deal Disney en Fox waarschijnlijk in zomer 2019 rond

Dus in 2021 de eerste MCU-film met de X-Men erin?

De overname van 20th Century Fox door Walt Disney Studios lijkt volgend jaar afgerond te worden. Dat meldt Deadline vandaag. Er werd deze week een special bijeenkomst georganiseerd voor personeel van Fox, waarbij voorzitter Peter Rice over de toekomst van de onderneming sprak. Hij vertelde hen dat de deal tegen het einde van de zomer van 2019 rond zou moeten zijn. Dat lijkt een worstcase scenario te zijn, de hoop is dat de deal eerder rond is, maar dat hangt van overheden af.

Of de deal er uiteindelijk komt is complex, omdat Disney een grote concurrent wil overnemen en, indien men Fox ook echt in handen krijgt, ineens een stuk groter wordt. Er zijn al meerdere pogingen gedaan door Comcast, eigenaar van Universal Pictures, om er een stokje voor te steken, maar die zijn tot nu toe niet geslaagd.

Als de deal doorgaat, verandert er behoorlijk wat in Hollywood. Disney krijgt immense franchises, zoals de X-Men en Fantastic Four in handen, en die zullen dan gebruikt worden door Marvel Studios. Maar ook komen films als Avatar en de vier geplande vervolgen in handen van The Mouse House. Dat soort zaken zal men inzetten voor de eigen streamingdienst, die niet heel ontoevallig ook in 2019 gelanceerd wordt.

Kortom: volgend jaar wordt mogelijk een jaar van grote verschuivingen in Hollywood.



NieuwsFilm

meest populair