Amanda Bynes wordt al jaren online geterroriseerd door nepaccounts

Amanda Bynes wordt al jaren online geterroriseerd door nepaccounts

Vervelend hoor!

Actrice Amanda Bynes (Hairspray, Robots) wordt al een jarenlang flink geterroriseerd door nepprofielen op Twitter, maar de social media-gigant weigert om daar iets aan te doen, zo vertelt Bynes' advocaat aan People.com. Zelfs op de momenten waarop Bynes mentaal flink in de put zat, werd ze nog lastiggevallen online. Wat nu?

De Amerikaanse actrice en comédienne Amanda Bynes klaagt al jaren over het feit dat zij op social media wordt lastiggevallen door nepaccounts. Mensen maken deze neppe profielen vaak aan om anoniem en dus onherkenbaar gebruik te kunnen maken van een netwerk of om zich voor te doen als een ander.

Op Twitter zijn er gebruikers actief die zich voordoen als Bynes. Sommige bespotten haar geestesgesteldheid, omdat de actrice jarenlang te kampen heeft gehad met zware depressies. Sommige nepaccounts maken het wel heel bont en vragen aan fans van de actrice om geld te doneren aan een inzamelingscampagne voor medicatie die zogenaamd voor Bynes bedoeld zou zijn.

Bynes is daar niet blij mee en daarom probeert ze al jaren serieuze actie te ondernemen tegen het bedrijf, maar Twitter werkt helaas niet mee. "Ik heb al zoveel dwangbevelen gestuurd met het verzoek om de accounts van mensen die beweren Amanda te zijn, haar pesten en vragen om geld offline te halen, maar Twitter beweert dat het slechts parodie-accounts zijn en weigert ze te blokkeren", verzuchtte haar advocaat onlangs nog in een interview.



NieuwsFilm

meest populair